PREDSEDNIK DSS JOVANOVIĆ: Nisam siguran da imamo regularne uslove za izbore
Foto: Beta/Miloš Miškov

Beogradski izbori 4. marta

PREDSEDNIK DSS JOVANOVIĆ: Nisam siguran da imamo regularne uslove za izbore

Izbori 2018. -

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) i kandidat za gradonačelnika Beograda Miloš Jovanović izjavio je da nije siguran da će uslovi na gradskim izborima biti regularni.

foto: Fonet/Zoran Mrđa

On je rekao da "opozicione stranke nažalost nisu obezbedile uslove za izbore".

"Imaćemo na RTS 10 minuta za predstavljanje. To je smešno. Nisam siguran da će na izborima biti regularni uslovi, ali samim učestvovanjem na njima dajemo im legitimitet", kazao je Jovanović.

JOVANOVIĆ (DSS): Mi nudimo konkretne ideje za razliku od drugih

On je rekao da je "fasciniran" kampanjom.

"Mnogo je napada... Hvala Bogu da je spot SNS sa likom Dragana Đilasa REM zabranio. Prljava kampanja se vodi", dodao je lider DSS.

Na pitanje da li je tačno da je odbio predlog Dveri da uđe u koaliciju sa tom strankom, DJB i Milanom Stamatovićem, on je rekao da to "suštinski nije tačno".

foto: Filip Plavčić/Ilustracija

"Lokalne koalicije nikad nisu bile suštinska tema. Nismo bili ni u prilici da to ozbiljno razmotrimo kao opciju... Naša ideja je bila da idu Dveri, Stamatović i mi, kao prirodna koalicija, u kojoj nema neprirodnih stvari", kazao je Jovanović.

On je rekao i da za DSS, Pokret "Dosta je bilo" nije bio prihvatljiv partner.

MILOŠ JOVANOVIĆ: Država nema pet milijardi evra za metro, nije ga gradila ni Jugoslavija

"Imamo ozbiljna neslaganja sa tom strankom povodom niza pitanja. Ali mi nismo tema. Dveri su mogle samostalno da izadju na izbore, nisu morale sa DJB, nije tema DSS - DSS je izgovor", dodao je.

foto: Fonet/Marija Oković

Jovanović je, međutim, rekao da su sve opozicione stranke prihvatljivi postizborni partneri, a da sa strankama koje su na vlati neće biti razgovora. Govoreći o programu za grad, on je rekao da Beograd treba da se širi.

"Grad je sve ružniji i u centralnim gradskim opštinama prenaseljen, a infrastruktura je problematična. Grad treba da se širi, nema nikakavih prepreka da se to ne desi i ima smisla da se to uradi", kazao je.

JOVANOVIĆ (DSS) ZA ZDRAVIJU SREDINU: Investiraćemo u nadzemne garaže sa zelenim fasadama

Jovanović je rekao da je siguran da je budućnost svih velikih gradova, koji imaju za cilj javno zdravlje stanovništva, da gradski prevoz bude besplatan.

foto: Nebojša Mandić

"Broj automobila mora da se smanji, da se smanji astma kod dece, oboljenja od raka. U svim velikim gradovima rade na smanjenju broja automobila. Morate promeniti navike, da ljudi manje koriste auto i više javni prevoz. To nije populistička mera, to je skoro filozofsko pitanje", ocenio je on.

JOVANOVIĆ (DSS): Izgraditi novo naselje na levoj obali Dunava

Jovanović je rekao i da je besplatan javni prevoz potpuno čista računica, i dodao da je DSS poslednja stranka kojoj može da se prigovori da je populistička, već da ona radi ciljano i promišljeno.

(Kurir.rs/Beta/N1/Foto: Beta/Miloš Miškov)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) 24 LISTE NA BEOGRADSKIM IZBORIMA: Evo ko nije ispunio uslove i neće ga biti na biralištima!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track