NE DA(VI)MO BEOGRAD: Za pravičnije cene komunalnih usluga u Beogradu
Foto: Promo

Beogradski izbori 4. marta

NE DA(VI)MO BEOGRAD: Za pravičnije cene komunalnih usluga u Beogradu

Izbori 2018. -

Građani se najviše žale na, kako smatraju, neopravdano visoku cenu usluga daljinskog grejanja

BEOGRAD - Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" založila se danas za uvođenje pravičnijeg sistema naplate komunalnih usluga, naplatu daljinskog grejanja po utrošku i odnošenja otpada po kilogramu.

Kako se navodi u saopštenju, predstavnici te inicijative razgovarali su sa građanima u Ulici Stjepana Filipovića u Beogradu o komunalnim problemima, gde su se informisali da se građani najviše žale na, kako smatraju, neopravdano visoku cenu usluga daljinskog grejanja, jer Beogradske elektrane koriguju cenu samo onda kada cena energenata poskupi a ne i kada pojeftini.

"Dodatno, puna cena grejanja se naplaćuje tokom cele godine, bez mogućnosti da se podešava intezitet grejanja", navodi se u saopštenju.

Ta organizacija je dodala da smatra da svaki korisnik grejanja treba da zaključuje pojedinačni ugovor sa toplanom i da se omogući naplata po utrošku, a cena da bude usklađena sa cenom energenata. Inicijativa takođe smatra da je pravo svakog korisnika da raskine ugovor sa toplanom i da ima besplatno očitavanje merača potrošnje i izdavanje računa.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track