REDAKCIJA KURIRA BEZ RUKAVICA: Puče ljubav!
Foto: Shutterstock

bez rukavica

REDAKCIJA KURIRA BEZ RUKAVICA: Puče ljubav!

Lični stav -

Krčag se pravi od gline, ponekad je obojen ili ukrašen crtežima, a osnovno svojstvo mu je, osim što je lomljiv, da je iznutra šupalj. Drugo ime mu je testija.

Da, ovo je početak priče o donedavnoj zvezdi Nove S Darku Mitroviću i prekidu njihove saradnje.

Mitrović je deo voditeljskog tandema „Mentalnog razgibavanja“, emisije zabavno-humorističkog tipa, koja se selila sa jedne na druge radijsku stanicu, dok nije našla toplo gnezdo na Novoj S.

Tekst na Vikipediji o Mitroviću i njegovom kolegi iz „Razgibavanja“ Marku Stepanoviću duži je od članka o Branislavu Nušiću, mnogo duži od odrednice o Momi Kaporu, i četrnaest puta obimniji od stranice o Minimaksu. Vikipedija je takva enciklopedija da tekstove o sebi možete da pišete sami, i biće da se razgibani dvojac ovde lično oprobao u sastavljanju pismenih zadataka. Biser je poglavlje „Prvi susret i upoznavanje Dareta i Mareta“.

O njihovom humoru teško je govoriti, jer ima ljudi koji umiru od smeha gledajući kako debela deca s tobogana padaju na nos. Ali ne bi se oni hleba najeli od viceva. Dare i Mare su zato na tržištu pronašli - tako se kaže kad se govori o kalkulisanju - svoju nišu: opozicionarstvo, ono koje svoje uzlete doživljava uz mlako pivo ispred zadružne prodavnice. To je presudno uticalo da „kliknu“ s menadžmentom Nove S.

Na početku saradnje sa ovom televizijom iz Junajted grupe, Darko Mitrović je u intervjuu za Danas najavio savršeno uklapanje u postojeću programsku šemu:

- Biće i tradicionalnog „Hejtovanja sredom“ gde ćemo da uključimo tviteraše i da prenosimo najgore moguće hejtove, upućene nama, opoziciji, Vučiću... Kome god, najvažnije da je mržnja!

Zbog tog uklapanja, novom udaraču u istu žicu tolerisani su stalni neukus i povremeni skandalozni ispadi.

Tako Nova S nije sankcionisala opasku „Nije isto da te siluje Legija i da te siluje Mika Aleksić“, koju je u programu izgovorio Mitrović komentarišući ispovest glumice Milene Radulović.

Bez sankcija je prošla i antivakserska poruka iz decembra 2020. godine: „Ko kaže da ne postoji lek protiv kovida... Ugasite televizor!“

Zato je ono što se desilo pre nekoliko dana bio prirodan nastavak: razgibani dvojac sasuo je salvu uvreda na račun psihologa Žarka Trebješanina i njegove izjave da bi oni koji imaju dokaz da su vakcinisani mogli da dobiju neku vrstu izuzetka od restriktivnih mera. Uvrede na stranu, ali u etar su ispaljeni i svi antivakserski argumenti - od „poštovanja ljudskih prava“ do „obeležavanja ljudi“.

Ova televizija i njen zvanični sajt i inače koketuju sa antivakserima po principu „neprijatelji mog neprijatelja (Vučića) moji su prijatelji“, pa je tako portal Nova.rs s puno saosećanja objavio ispovest devojke koju je policija oterala sa kovid žurke u Studenjaku, ali ovog puta su pod pritiskom javnosti morali da reaguju: ogradili su se od Mitrovićeve izjave.

Što se njih tiče, to bi, ispada, bilo dovoljno. Idemo dalje. „Najvažnija je mržnja!“ Ali ispalo je „ono kad si takav da i antivakser ispadne pozitivniji lik od tebe“. Mitrović im je dao otkaz uživo u programu! O čemu na sajtu televizije ni 24 sata kasnije nije bilo ni reči!!!

P. S. A Stepanović, druga polovina „Razgibavanja“, ostaje na plati Nove S. Čekamo nastavak na Vikipediji: „Kako su raskinuli Dare i Mare“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track