PROLEĆNA SADNJA DRVEĆA - ZA ZELENIJI SAVSКI VENAC
Foto: GO Savski Venac

PROLEĆNA SADNJA DRVEĆA - ZA ZELENIJI SAVSКI VENAC

Beograd -

Na inicijativu građana, danas su posađene sadnice srebrnog javora u parku „Lep izgled“ kod Mostarske petlje. U akciji sadnje drveća pod nazivom „Za zeleniji Savski venac“ učestvovali su predsednik Gradske opštine Savski venac Miloš Vidović i rukovodstvo opštine uz stručnu nadležnost JКP „Zelenilo“ Beograd pod čijom ingerencijom se nalazi uređenje ovog lokaliteta.

Miloš Vidović je naveo da je ovo samo jedna u nizu akcija ozelenjavanja koja je u proteklih godinu dana realizovana na opštini Savski venac.

sadnja drveca, akcija
foto: GO Savski Venac

-U proteklom periodu zasadili smo preko 600 novih sadnica drveća, a neka od njih su bila i u nadležnosti grada Beograda. Bez obzira na stepen nadležnsti, svi smo u ovom cilju najpre vođeni istom idejom da ovakvom akcijom podignemo svest o važnosti očuvanja životne sredine. Želimo da sopstvenim primerom utičemo na druge jer svako zasađeno drvo ima neprocenjivu važnost u očuvanju zdravlja i poboljšanju kvaliteta života. Nastavićemo sa sličnim aktivnostima i u budućnosti, kako bi naša opština bila bolje i zdravije mesto za život - rekao je Vidović.

- U planu nam je da i dalje odgovorno radimo svoj posao kako bi naša opština mogla da se ponosi velikim brojem kvalitetno uređenih zelenih površina. Želimo da u taj proces uključimo što veći broj sugrađana jer smo u tom zajedničkom projektu partneri – naveo je Vidović.

sadnja drveca, akcija
foto: GO Savski Venac

- Siguran sam da ćemo na ovaj način doprineti boljoj klimi na Savskom vencu, ali i pokazati društveno odgovorno poslovanje. Cilj nam je da istom dinamikom slušamo predloge naših sugrađana, još više i bolje zajedno radimo na podizanju standarda života kako bi našu opštinu učinili lepšom i uređenijom za život svih nas – zaključio je Vidović.

Predsednik opštine je podsetio da je u toku i akcija „Zajedno za lepši Savski venac“ u vidu sređivanja i ozelenjavanja urbanih džepova na teritoriji opštine i dodao da je nekoliko lokacija u skladu sa predlozima građana već dobilo novi izgled.

sadnja drveca, akcija
foto: GO Savski Venac

Predloge za uređenje urbanih džepova na teritoriji opštine, građani Savskog venca mogu da pošalju na i-mejl adresu: zamojkraj@savskivenac.rs. U prijavi je potrebno navesti kontakt telefon i adresu lokacije koju je potrebno urediti.

GO Savski Venac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja