VLADIMIR ĐUKANOVIĆ: Otporom protiv nepravde
Foto: Marina Lopičić

udarna pesnica

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ: Otporom protiv nepravde

Lični stav -

Glavni autor Deklaracije o nezavisnosti i treći predsednik SAD Tomas Džeferson čuven je i po citatu „Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja obaveza“.

Ima li gore nepravde po medije od one koju je Tviter uveo kao pravilo? Ima li gore nepravde od blokade profila političara i političkih aktivista koji nisu na liniji neoliberalne politike čiji je Tviter očiti zastupnik? Zato, prema takvom vidu suspenzije slobodne misli dužni smo da povedemo otpor. Otpor ćemo najlakše ostvariti time što ćemo masovno otići sa Tvitera i time ćemo tu mrežu, koja je inače puna mržnje, učiniti irelevantnom.

Najpre, za početak, bilo bi dobro da svi mediji koje je Tviter tako sramno etiketirao ugase naloge i da zajedničkim snagama povedu ozbiljnu kampanju protiv ove društvene mreže. Kada Tviter sebi daje za pravo da etiketira, ne vidim razlog zašto mu se ne bi uzvratilo istom merom. Otuda, recipročno bi bilo pametno da se uzvrati uz zajedničku žestoku kampanju protiv ove mreže.

Zatim, s obzirom na enormnu količinu uvreda, lažnih profila, lično upućenih psovki i svega najprimitivnijeg što može da se pomisli u nekoj diskusiji, država bi mogla da ograniči pristup Tviteru. Ukoliko se zalažemo za pristojnost, ako se već borimo protiv jezika mržnje, primitivizma, svakako bi ovakav vid sankcije prema Tviteru bio blagotvoran.

S obzirom na to da se oni koji su inače doveli rijaliti u Srbiju danas najviše protive rijaliti programima baš zbog rečnika koji učesnici istog koriste, a iskren da budem lično sam veliki protivnik tih idiotskih programa, verujem i da bi oni pozdravili potencijalnu odluku države da ograniči ili suspenduje Tviter baš zbog najgoreg jezika mržnje koji se upotrebljava na toj platformi. Uostalom, u rijalitiju vidimo ko je primitivac. Na Tviteru se primitivac najčešće krije iza lažnog profila, što je razlog više da država Tviter sputa ili da ga građani bojkotuju.

Ono što je dodatni problem vezan za Tviter je činjenica da se preko te hejterske mreže veoma često ljudima preti, pa čak i fizički, a da Tviter, u najmanju ruku, ne želi da sarađuje sa policijama širom sveta, te tako onaj što preti ostaje nekažnjen. Tako nešto je nedopustivo i eto još jednog razloga ograničavanje ili bojkota ove mreže. Ovo je borba gde ne sme da postoje kalkulacije. Ukoliko poklekne slobodomisleći svet, pretvorićemo se u robove društvenih mreža.

One će nam određivati ko je pobednik izbora, ko je šta izjavio i kakve ćemo živote da vodimo. Moja lična bitka sa Tviterom je krenula onog momenta kada su onako suspendovali Trampov nalog. Tada mi je postalo jasno da su oni najobičnije oružje u rukama onih koji zastupaju neoliberalnu ideologiju. Bilo mi je to jasno i ranije, ali sam očekivao da će držati kakav takav privid neutralnosti. Ipak, otkad su postali brutalni i kada su pokazali svoju snagu da su jači i od samog predsednika SAD, kao individua sam odlučio da povedem neki svoj sukob, zasad samo sa Tviterom.

Trajao je nekoliko sekundi dok nisam ukinuo nalog. Zato pozivam sve etiketirane medije u Srbiji da učine isto, kao i sve slobodomisleće ljude. Masovni bojkot Tvitera i ignorisanje onog što se na Tviteru objavi dovodi do pada uticaja ove mrziteljske i zločinačke mreže u Srbiji. Učinimo to.

Kamenom u kljun Tviter ptičicu!

Bojkot Tvitera!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track