VLADIMIR ĐUKANOVIĆ: Pismo licemerima
Foto: Marina Lopičić

udarna pesnica

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ: Pismo licemerima

Lični stav -

Poštovana gospodo,

Pojma nemate koliko sam srećan i ozaren jer ste dobili napade histerije zbog intervjua koji je Predrag Koluvija dao meni, i to ne za neki mejnstrim mediji, već za Jutjub kanal. Ciljano sam ga uradio baš da biste vi pokazali koliko će fekalija izaći iz vaših usta kada me budete napadali. Lice puno zlobe i mržnje.

Razlog zašto vi nikada takvi kakvi ste ne možete da pobedite Vučića leži baš u toj činjenici što vas razjeda mržnja. Mržnja prema drugačijem mišljenju, mržnja prema svakom ko ne pripada vašem taboru ili ko vam se na bilo koji način suprotstavi. Ima tu i mržnje prema sopstvenom narodu. Čudite se kako taj narod neće vas, a hoće Vučića, tog „oholog diktatora“, protiv koga nema šta niste upotrebili, ali vam ne ide.

Svaki put ste sve slabiji i slabiji, a on sve jači. Takvi kakvi ste zaista ste poželjna opozicija, jer za vas ni najbliža familija neće da glasa. Problem ste za Srbiju jer, nažalost, vi držite sve u ovoj državi - od medija, kulture, pravosuđa, prosvete... Vi sebi dajete za pravo da činite šta god poželite, ali jednako tako napadate svakog ko nije vaš ako bi se samo usudio da učini ono što i vi, samo nasuprot vama. Tada protiv takvog preduzimate medijski linč.

Pojedinim kolegama advokatima prezumpcija nevinosti postoji samo kada se ona tiče klijenata koje oni zastupaju. Obrnuto, u slučaju Koluvije se ponašaju kao tužioci. Da ne govorim o tome koliko je to sramno što komentarišu slučaj u kome uopšte nisu angažovani kao advokati. Jedan od njih, koji je inače ceo svoj radni advokatski vek proveo pre svega kao političar i koji je ceo život putem politike i medija vršio pritisak na sudije i tužioce svojim medijskim nastupima kada se radilo o njegovim klijentima, bez blama je zatražio da se izbrišem iz spiska advokata u Advokatskoj komori Srbije. To se u istoriji nije dogodilo da kolega advokat traži da se njegov kolega izbriše iz spiska advokata.

Uzgred, jednako kao i ja, takođe je bio predsednik skupštinskog odbora za pravosuđe, koji je inače baš u njegovo vreme direktno birao sudije, samo što tada nije prepoznavao konflikt interesa koji meni pripisuje. Neću da pišem o tome što gotovo svako u Srbiji o njemu govori da je bio advokat DB. Verujem da ga je danas neka strana služba uzela pod svoje.

Na medije, odnosno bolje reći propagandna glasila, koji svima drže slovo o etici i ne znam čemu, a najpre ne plaćaju porez u Srbiji i emituju se iz Luksemburga, ne bih trošio reči. Samo želim da im naglasim da prekinu da me maltretiraju sa pozivima da im budem gost, jer posle svih laži koje su o meni napisali i posle takve ostrašćenosti koju pokazuju i danas, a posebno dok besne jer je njihovu mašineriju ubio jedan intervju na Jutjub kanalu, zaista nemam nameru da tamo gostujem.

Na kraju želim da poručim gospodi licemerima - dok sam živ, protiv vas ću se boriti. Možda ću se ja razići sa opcijom kojoj pripadam, jer u mnogo čemu nismo na istim talasnim dužinama, ali vama tako odvratnim, punim zlobe i licemerja, nikada ne bih prišao.

Vi ste kancer srpskog društva i pred vama nikada neću klečati, pa makar nemao hleba da jedem. Dodatno, molim vas da nastavite sa svojim izlivima mržnje prema meni, jer svaki vaš ispljuvak ispod kog nemate hrabrosti ni da se potpišete zapravo je meni orden na grudima.

Svako dobro od Gospoda!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track