REDAKCIJA KURIRA: Karakterna osobina s bicepsima
Foto: Shutterstock

bez rukavica

REDAKCIJA KURIRA: Karakterna osobina s bicepsima

Lični stav -

Političari se dele na one koji znaju da majka nije Muju klela što se kockao, nego što se vadio... i na one druge. U koje, na svoju žalost i sramotu, spada i dr Dejan Žujović. Kažemo „na svoj sramotu“, jer nije strašno kad ispadneš glup u društvu, ali je sramota kad ispadneš, što rekao Čeda za antivaksere, pička.

Za neupućene, narečeni političar na stalnom radu u medicini, neko vreme kandidat Šolakovih medija za predsednika Srbije (ozbiljno, nije zezanje, ko ne veruje, neka pogleda arhivu Nove.rs na sajtu!), pati od neizdrža kad su javni nastupi u pitanju. (O čemu govorimo, znaju najbolje Dača Ikodinović, Sloba Georgiev, Tanja Vojtehovski i ostali „uticajni tviteraši“). Elem, u jednom takvom trenutku, kad je izostao poziv sa pomenute Nove.rs da oceni neefikasnosti borbe protiv korone, a u Danasovim „Pismima čitalaca“ već je bio ispunio mesečnu kvotu, Žujović se latio Fejsbuka... jer bi, inače, progovorio na dupe. Zapretio je dr Predragu Konu: „Doći ću iz mraka i naplatiću vam znoj.“

Te pretnje iz anonimnosti nisu ništa novo u srpskom javnom životu. Svim tim paćenicima je zajednička svest da se kurče bez obaveze da zaprećeno i ostvare. Pas laje, vetar nosi...

Ali ima i ona: pas reko, pas poreko...

Kad se steknu određene okolnosti, i onaj što preti na ovaj ili onaj način suoči se s mogućnošću da za to snosi posledice, odrasli ljudi počinju da cvile: „Čiko, nisam tako mislio, majke mi!“

To su već prave male drame, od kojih neće suze, ali hoće povraćanje.

Jer ako napišeš da je Aleka Boldvina trebalo poslati kod Vučića, nemoj da se vadiš da si bio pogrešno shvaćen. Budi čovek, izdrži, možda se isplati - dobićeš orden u nekoj ambasadi, a kad Vučić ode, možda postaneš i ministar kulture!

Ne budi sisa kao onaj student iz Novog Sada što je razbio izlog SNS, snimio to i postavi na Jutjub, a kad je kažnjen sa 100.000 dinara, zakukao u Danasu na pola strane da je tolika kazna zastrašivanje i da se mladi na taj način teraju iz zemlje!

Kad napišeš da ćeš da siluješ, nemoj posle: „Ja sam to figurativno!“ Pozvoni na vrata i probaj... seksa će biti, ili ovako ili onako.

„Nisam pretio! Nisam mislio stvarno da iskočim iz mraka“, počeo je Žujović da se vadi kad je Kon u jednoj televizijskoj emisiji kazao šta mu je poručio kolega. Nego je hteo da se igra žmurke?

I još je ovaj nesuđeni predsednik Srbije poručio: „Nemam veze sa okupljanjima antivaksera ispred Konove kuće!“

Pa ko ima? Šta očekuješ kad krizni štab i Kona proglasiš za ubice?

Ako nisi malouman, baš to: da rulja zgrabi onog na koga si ti, sa autoritetom stručnjaka, pokazao prstom! A Žujović, koji inače na svim fotografijama pokazuje tetovirane bicepse, ne pravda se privremenim ili trajnim gubitkom sposobnosti rasuđivanja, on u svoju odbranu navodi da je bio „revoltiran“ što korona toliko traje!

Toliko reči potrošenih uzalud...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track