Da li ste među njima? PET osobina inteligentnih ljudi
Foto: Shutterstock

Da li ste među njima? PET osobina inteligentnih ljudi

Moja online banka -

Kada posmatramo ljude ili komuniciramo sa njima, mi posmatramo njihovo ponašanje, otkrivamo njihovu prošlost i donosimo sud o tome šta govore ili rade. Tražimo vidljive znakove inteligencije koji izgledaju praktično, a ne teoretski.

Psiholozi kažu da bi, za one koji teže procenjuju svoj intelekt, to zapravo mogao da bude pokazatelj da su prilično inteligentni ili bar dovoljno promišljeni da shvate šta mogu, znaju, umeju…a šta ne.

Evo pet suptilnih znakova da ste znatno pametniji nego što mislite. -Nezavisni ste, sigurni u svoje sposobnosti i iskreni u pogledu svojih slabosti. -Empatični ste i imate emocionalnu inteligenciju. To znači da umete prepoznate tuđe da izrazite svoje emocije.

-Uvek želite da znate više. Osobe koje uče i otkrivaju nove svetove, umeju da se nose sa izazovima koje im postavlja život. Učenje i baratanje novim tehnologijama pomaže da se vreme bolje organizuje, izbegne stres i da se uštedi novac. ProCedit online banka fokusirala je svoje poslovanje na ljude koji inteligentno upravljaju svojim novcem i vremenom i istovremeno omogućavaju sebi najlakše, najbezbednije i najudobnije plaćanje uz Apple Pay. Korišćenje inovacija u bankarstvu je inteligentan način da izvežbate svoje finansijske sposobnosti, mudro raspolažete novcem i osigurate svoju budućnost. -Kreativni ste. Kreativnost zahteva fleksibilno razmišljanje, izvan okvira i neophodna je sposobnost da promenite svoje obrasce razmišljanja i postupanja.

-Duhoviti ste. Ima li boljeg načina da pokažete inteligenciju nego kad vidite da se neko zacenio od smeha na vaše reči? Smisao za humor je jedno od najjačih pokazatelja inteligencije.

I uvek imajte na umu: inteligentna osoba je fleksibilna u načinu razmišljanja i može da se prilagodi promenama, razmisli pre nego što nešto kaže ili uradi i sposobna je da efikasno upravlja svojim emocijama, vremenom i novcem.

(Promo - tekst / Foto: Shutterstock)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track