DIJEGO KOSTA PROBIO BUNKER: Španci jedva pobedili Iran, VAR sprečio iznenađenje (VIDEO)
Foto: Ap

Na jedvite jade

DIJEGO KOSTA PROBIO BUNKER: Španci jedva pobedili Iran, VAR sprečio iznenađenje (VIDEO)

Mundijal 2018 -

Reprezentacija Španije zabeležila je prvu pobedu na Mundijalu u Rusiji, jer je u meču drugog kola Grupe B savladala Iran 1:0 (0:0).

Gol odluke postigao je Dijago Kosta u 54. minutu.

Posle drugog kola na vrhu tabele su Španija i Portugal sa po četiri boda, Iran ima tri, dok se Maroko, koji je izgubio oba meča, oprostio od prolaza u narednu rundu.

Španci su bili apsolutni favoriti u večerašnjoj utakmici u Kazanju, a tu ulogu su opravdali na jedvite jade.

Iranci su igrali "bunker", često su po osmorica ili čak devetorica igrača bila u svom kaznenom prostoru, a pritom su koristili svaku priliku da "ukradu" vreme.

Izabranici selektora Fernanda Jera nisu imali rešenje za takvu postavku rivala u prvom poluvremenu.

Španci su bunker probili posle sjajne asistencije Andersa Inijeste, Kosta se našao između dvojice protivničkih defanzivaca, jedan od njih je želeo da izbije loptu, ali je pogodio Kostu, od koga se lopta odbila u mrežu.

Napadaču Atletiko Madrida je to treći gol na Mundijalu, pa sa Rusom Denisom Čeriševim deli drugo mesto na listi strelaca, iza Kristijana Ronalda (četiri pogotka).

Iranci su u 62. minutu zatresli mrežu Španije i počeli da slave izjednačenje, ali je sudija iz Urugvaja Kunja, uz pomoć VAR tehnologije, konstatovao da je gol postignut iz ofsajd pozicije, pa ga je poništio. Opravdano.

Reprezentacija Irana je imala još dve ozbiljne šanse, jednu u uvodu drugog poluvremena kod rezultata 0:0, a drugu u finišu meča, ali ih nije realizovala, pa je Španija uknjižila tri boda.

U poslednjem kolu 25. juna sastaće se Španija - Maroko i Portugal - Iran.

TOK MEČA:

DRUGO POLUVREME:

KRAJ 1:0!

82. minut - Amiri je probio Pikea i centrirao, a Taremi iz odlične pozicije glavom poslao loptu preko gola.

75. minut - Iranci su zapretili. Na centaršut sa leve strane, Taremi je za malo zakasnio da loptu ubaci u mrežu.

70. minut - Posle kornera stvorila se velika gužva na metar od gola Irana, sudija je dosudio indirekt za Irance.

62. minut - Iranci su postigli gol, ali on im je poništen zbog ofsajd pozicije. Počeli su da slave, ali VAR je pokazao nedozvoljenu poziciju.

54. minut - GOOOOOL - Kostaaaa. Probio je Iniesta, asistirao Kosti koji se okrenuo, loptu je šutnuo odbrambeni igrač Irana i pogodio Diega u nogu,a ona se odbila u mrežu.

foto: reuters

49. minut - Najbolja prilika za Špance na meču. Centrirao je iz kornera Iniesta, glavom je udario Pike, ali golman je bio skoncentrisan i izbacio je izvan šesnaesterca. Naleteo je Buskets, lepo šutnuo, ali Bejravand je ponovo pokazao kvalitet i spasao svoj gol.

foto: Reuters

46. minut - Startovao je drugi deo igre.

PRVO POLUVREME:

45. minut - Okončan je pri deo igre. Ukratko, monotonija i malo fudbala.

42. minut - Španci nemaju rešenje za odbranu Irana, pokušavaju na sve načine ali prosto ne vredi.

35. minut - Utakmica je bez ritma. Španija nema ideju kako da stigne do gola Iračana, dok Iran nema abiciju za promenu rezultata.

foto: Reuters

22. minut - Prvi pravi šut Španaca. Pokušao je Silva iz prekida, ali je golman Irana bio na mestu i lako uhvatio živu loptu.

6. minut - Prva gužva pred golom Španije, Iran je imao slobodnjak na 18 metara od gola, ali je Pike intervenisao i izbacio loptu iz šesnaesterca.

foto: Reuters

1. minut - Utakmica je počela.

foto: Reuters

SASTAVI:

IRAN (4-2-3-1): Bejravand – Rezejan, Puraliganji, Hoseini, Hadžsafi – Ebrahimi, Ezatolahi - Ansarifard, Taremi, Amiri – Azmun

ŠPANIJA (4-2-3-1): De Hea – Karvahal, Pike, Ramos, Alba – Buskets, Inijesta – Silva, Isko, Vaskez – Kosta.

Ove dve selekcije se sastaju po prvi put u istoriji.

Španija je na premijeri Mundijala odigrala nerešeno sa reprezentacijom Portugala, dok je Iran savladao ekipu Maroka posle autogola u nadoknadi vremena.

Ranije danas Urugvaj je savladao selekciju Saudijske Arabije rezultatom 1:0, dok je istim skorom završen i meč između Portugala i Maroga zahvaljujući Ronaldu.

Kurir sport

Foto: reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track