HRVAT PORUČIO MESIJU: Leo, sve najbolje... Osim u četvrtak
Foto: Reuters

PRED DUEL VATRENIH SA ARGENTINOM

HRVAT PORUČIO MESIJU: Leo, sve najbolje... Osim u četvrtak

Mundijal 2018 -

Hrvatski fudbaler Ivan Rakitić ocenio je danas da je Argentina favorit za osvajanje Svetskog prvenstva i rekao da njegova ekipa u predstojećoj utakmici želi dobro da odigra i pokaže da je kvalitetna.

"Jedva čekam početak utakmice. Lepo je igrati protiv jedne od najjačih reprezentacija na svetu. Želimo da igramo na najboljem nivou kako bismo svima pokazali da imamo jaku ekipu. Bez obzira na njihov kiks protiv Islanda, ništa se neće promeniti, oni su i dalje favoriti i u grupi i na turniru. Moraćemo dobro da odigramo. Poštujem Argentinu, znamo da će nam biti teško, ali najbolji ne pobedjuju uvek", rekao je Rakitić, prenela je Hina.

Hrvatska i Argentina igraju u četvrtak od 20 časova, utakmicu drugog kola Grupe D na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Hrvatska je prva u grupi sa tri boda, Argentina i Island imaju po bod, dok je Nigerija bez bodova.

Najbolji fudbaler Argentine Lionel Mesi promašio je penal protiv Islanda u prvom kolu, a Rakitić je rekao da će njegova ekipa sve uraditi da zaustavi Mesija, sa kojim igra u Barseloni.

"Mesi je u prvoj utakmici imao 11 šuteva i promašio je penal, a mogao je da postigne dva, tri gola. Na nama je da pokušamo da ga zaustavio. Znamo da će utakmica biti drugačija, jer mi igramo drugačije od Islanda," dodao je Rakitić.

On je rekao da je Mesi najbolji fudbaler na svetu.

"Mesi je sjajan klupski kolega, želim mu sve najbolje, osim sutra. Nadam se da neće uživati u utakmici kao što ćemo mi", rekao je Rakitić i dodao da sa Mesijem nije razgovarao otkako je počelo Svetsko prvenstvo.

Argentinske novinare je najviše zanimalo kakav je Mesi kada priča o reprezentaciji.

"Mesi uživa igrajući za reprezentaciju. Ne samo da je motivisan, nego je supermotivisan. Cenim ga kao osobu i kao igrača. Sve daje od sebe kada igra za Argentinu i to je za poštovanje", rekao je Rakitić.

(Beta, Foto: Reuters)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Partizan ostaje bez četiri prvotimca

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track