KURIR TV UŽIVO IZ UŠĆA: Stanislav Karasi komentariše poraz od Švajcaraca i iznosi svoja očekivanja o Mundijalu!
Foto: Printscreen

KURIR TV

KURIR TV UŽIVO IZ UŠĆA: Stanislav Karasi komentariše poraz od Švajcaraca i iznosi svoja očekivanja o Mundijalu!

Mundijal 2018 -

Nema predaha, ni odmora na Mundijalu, kao ni u našoj emisiji "Doživi prvenstvo"! Naš današnji gost jeste legendarni bivši fudbaler Crvene zvezde i jugoslovenske reprezentacije Stanislav Karasi.

Neupotrebljen VAR posle starta dva igrača na d Mitrovićem?

"Da neko ne želi da prihvati sugestiju od čoveka koji vidi šta se dešava u detalje, kao i da je situacija toliko čudna, taj ragbi zahvat dva igrača nad Mitrovićem, i da ne pozove VAR iako ima signal od njih da treba da ode da pogleda VAR, to je onda karakter čoveka, a kada vidimo da je to Nemac, tako da ne bih hteo da govorim o čoveku...", rekao je Karasi.

Hrvatska?

"Možemo mi da ih volimo ili ne volimo. Svi igrači izgaraju na terenu i nagrada dolazi. Kada neko pogrešili ili misli da je iznad svega, on bude eliminisan iz ekipe."

Argentina i Mesi?

"Razmišljanje je savim drugačije. Kada se gleda meč vide se sjajni pojednici, ali ne i igra. Ne možeš da igraš sam protiv 11 igrača. Mesi je stalno orkužen sa 5 igrača. To su sistemi koji se postavljau velikim igračima. Veliki igrači su sujetni, oni sve hoće samo da reše meč. A onda se nađe neko manje pametan, pa ga 'sačeka' i zatvori", objasnio je Karasi.

Favoriti na SP?

"Belgija igra fantastično, kao i male ekipa koje su iskočile u veliki plan, koje su za mnoge iznenađenje, za mene nisu. Pogledajte kako samo oni igrau. Male zemlje imaju bolji kvalitet karaktera kada je u pitanju pobeda. Velike keipe, Nemci, katastrofalno su igrali. Francuzi jednu doro, drugu slabije. Engklezi su se jedva provukli u drugi krug. Svi favoriti, Argentina, velika zemla teškko da može da prođe dalje", rekao je Karasi.

"Naši igrači su plupismeni kada je udbalska igra u pitanju. Kada udu naučili da čitaju i pištu fudbalsku igru, biće veliki igrači. oni ne znaju da koriste ono što poseduju svetski igrači"

"Ja sam poznat kao oštar kritičar, a ne bih hteo da pričam mnogo o detaljima. Nije tragedija izgubiti. Otići na SP u 32 ekipe pord toliko ekipa i država, to je uspeh."

Krenuli smo dobro, pa smo se povukli...

"Ja sam rekao, ako budemo igrali pola onoga što smo igrali protiv Kostarike nema problema. Mi smo bolji igrači, spremniji. Jedno 20-25 minuta je to ličilo na ekipu, ali posle toga je usledio veliki pad i neodogovrnost igrača. Nije bilo agresivnih napada, nisu se vraćali u završnicu. Manevarski igrači su dobili kartone i stopirani su onom delu onoga što igraju.

Kako ste vi videli meč Srbija - Švajcarska?

"Nisam selektor, pa ne bih hteo da analiziram. Ali krivica je do nas, napravili smo mnogo grešaka. mnogo nediscipline, mnogo igrača je podbacilo. Samoi smo krivi i snosimo veliki deo ordgovornosti"

Nekadašnji napadač je imao izuzetno bogatu karijeru tokom koje je ostavio najveći trag noseći crveno-beli dres od 1968. do 1974. godine i u tom periodu postigao je 130 golova na 334 nastupa. Sa crveno-belima je stigao i do polufinala Kupa šampiona 1971. godine kada su poraženi u neverovatnom revanšu od Panatinaikosa.

Ipak, čitava bivša Jugoslavija ga pamti po tome što je odveo reprezentaciju na Svetsko prvenstvo 1974. godine u Nemačkoj, kada je u važnoj utakmici protiv Grčke u Atini postigao u poslednjim minutima gol za neophodnu pobedu od dva gola razlike (4:2) kojom je izborena majstorica sa Španijom za odlazak na Mundijal.

Na šampionatu planete je sa nacionalnim timom osvojio sedmo mesto, pošto je u grupnoj fazi ostvarena najubedljivija pobeda na Mundijalima, protiv Zaira je bilo 9:0. Potom je sa Brazilom igrao nerešeno 0:0, da bi bio strelac za naš tim u remiju sa Škotskom koji nam je omogućio prolazak u drugu fazu.

Na Svetskom prvenstvu je odigrao i mečeve protiv Zapadne Nemačke, Poljske i Švedske, koje je naš tim sve izgubio.

Trenersku karijeru je gradio radeći u brojnim klubovima kako u Srbiji tako i u inostranstvu, a bio je i selektor mlade reprezentacije Jugoslavije, dok je svojevremeno 2008. godine bio izabran za predsednika Udruženja fudbalskih trenera Srbije.

Stanislav Karasi će nam izneti utiske o prethodnom duelu i porazu Srbije na Mundijalu od Švajcarske, ali kao i neko ko je bio takoreći učesnik poslednjeg takmičarskog meča između našeg nacionalnog tima i Brazila na prvenstvima sveta sigurno zna kako bi trebalo da se igra protiv najtrofejnijeg tima u poslednjem kolu takmičenja po grupama.

kurir.rs / kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track