RE-SET EKONOMIJA: Imamo priliku koja se ne propušta
Foto: Kurir

RE-SET SUMMIT

RE-SET EKONOMIJA: Imamo priliku koja se ne propušta

Održiva budućnost -

Regionalizacija, zelena ekonomija, inovacije i lokalizacija, digitalizacija i turizam, teme su koje smo postavili u fokus tokom upravo završenog prvog dela Re-set samita posvećenog EKONOMIJI, koji je održan od 16. do 20. novembra.

Trudili smo se da istražimo da li Srbija i zapadni Balkan sada imaju priliku koja se ne propušta, imajući u vidu da Zeleni dogovor postaje realnost i neophodnost za dalji rast. Strateški prioriteti, generatori ekonomskog održivog rasta koji su postavljeni u prethodnom periodu sada su se ubrzali kako na globalnom nivou, tako i za Srbiju i zapadni Balkan.

Ističući da je zelena tranzicija, koja suštinski predstavlja i modernizaciju privrede, ključna u procesu evrointegracija, kao i da nam je svima potreban „zeleni oporavak“, izvesno je da Zelena agenda za zapadni Balkan, koja je u skladu sa Evropskim zelenim dogovorom, nudi način kako da se ide korak napred u zelenoj tranziciji, klimatskim promenama, smanjenju gubitka biodiverziteta i politikama protiv preterane eksploatacije resursa i zagađenja.

Imajući u vidu da globalne tržišne promene traže novu generaciju ekonomije, obrazovanja i zdravstva, kako bi kreirali održivu budućnost regiona, na čijem konceptu „Adrija medija grupa“ radi godinama, organizovali smo ovaj dvonedeljni digitalni serijal i navedene teme stavili u fokus.

· Re-se samit u organizaciji „Adrija medija grupe“ i u strateškim partnerstvu s Privrednom komorom Srbije održava se onlajn u periodu od 16. novembra do 27. novembra 2020. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track