02:32

DUŠAN VASILJEVIĆ U PULSU SRBIJE O GIZOVOM PROJEKTU: Važno je da naučimo građane da selektuju otpad

KURIR TELEVIZIJA

DUŠAN VASILJEVIĆ U PULSU SRBIJE O GIZOVOM PROJEKTU: Važno je da naučimo građane da selektuju otpad

Održiva budućnost -

Srbija je prva zemlja u regionu sa izrađenim predlogom nacionalnog plana upravljanja otpadom u okviru nemačke razvojne saradnje koji sprovodi "GIZ". Od 2018. godine GIZOV projekat otpada podržava nacionalne i lokalne vlasti u uvođenju cirkularne ekonomije.

Dušan Vasiljević
foto: Kurir televizija

Šta je do sada urađeno i na koji način se sprovodi ovaj projekat u “Pulsu Srbije”na Kurir televiziji govorio je Dušan Vasiljević.

- Ovo je jedan od načina kako se problemi kod nas prevazilaze. Osim ukazivanja na probleme je ukazivanje i na moguće rešenje. Ja mislim da je samo pitanje dana kada će kod nas taj čitav sistem da zaživi.

Dušan Vasiljević
foto: Kurir televizija

- Ovaj program ima tri nivoa i nekoliko pravaca razvoja. Nacionalni, regionalni i lokalni. Na nacionalnom nivou se program bavio administracijom. Nacionalni plan i jeste u tom kontekstu. On pretpostavlja na koji način će moći cirkularna ekonomija da funkcioniše kod nas. Na regionalnom nivou je bilo ovakvih projekata, ali i čitav niz drugih za rešavanje otpada, a na lokalu smo upućivali građane da se nauče da na samom startu izvrše selekciju otpada - kaže Vasiljević.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE GLEDATI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

01:13

BOJANA STEFANOVIĆ, ŽENA SA PUNO INTERESOVANJA: Glumica, gastroblogerka a sad je i VODITELJKA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track