SLUČAJNOST ILI NE: Pun mesec kriv za nesreće u Austriji?!

Krvavi vikend

SLUČAJNOST ILI NE: Pun mesec kriv za nesreće u Austriji?!

Planeta -
Vanredno veliki broj saobraćajki i incidenata proteklog vikenda mnogi povezali sa četvrtom mesečevom menom i njenim navodnim uticajem na ljude

BEČ - Haos zbog punog meseca?!Proteklog vikenda u Austriji se dogodio vanredno veliki broj saobraćajki i incidenata, koje su mnogi povezali s punim mesecom i njegovim navodnim uticajem na psihu ljudi! „Krvavi mesec: Cela zemlja izludela“ piše list Esterajh (Österreich), opisujući nesreće i kriminalna dela počinjena tokom vikenda.Plašljivcem na ženu i KobreU gornjoaustrijskom Forhdorfu (Vorchdorf) jedan 37-godišnjak je od tri godine mlađe partnerke tražio da mu vrati pozajmljeni novac. U diskusiji, koja ga je razbesnela, potegao je pištolj i pucao dvaput u ženu koja je bežala. Alarmirana je interventna jedinica austrijske policije Kobra (Cobra), koja je ubrzo upala u nasilnikov stan. Tu nije bio kraj. Muškarac je pucao i na specijalce, ali i oni na njega. Pogodili su ga u nadlakticu i butinu. On njih nije povredio, pošto se ispostavilo da je imao pištolj plašljivac.Muškarac koji je pucao na svoju ženu u donjoaustrijskom Ricendorfu (Ritzendorf) nije imao oružje za zaplašivanje. Kurt W., star 83 godine, pucao je na svoju mnogo mlađu suprugu, 52-godišnju Suzane (Susanne W.) iz trocevke, za koju nije imao dozvolu. Priča se da su bili duže vreme u svađi, jer je on samovao kod kuće, a ona stalno bila odsutna. Muž je, navodno, pucao na ženu kroz vrata sobe i ona je pogođena u butinu. Sin, koji je bio u kući, oteo je ocu pušku i alarmirao prvu pomoć. Žena je skoro iskrvarila na licu mesta.Čovek i pas u ledenoj bariNa različitim mestima u Gornjoj Austriji policija je zatekla dvojicu mladih muškaraca kako leže na putu. Obojicu su pregazila vozila. Jedan je, čudom, preživeo, samo mu je lakše ozleđena natkolenica. Neuobičajena je bila i nesreća u blizini donjeaustrijskog Cvetla (Zwettla), gde je šipka saobraćajnog znaka probila vetrobransko staklo automobila koji je sleteo s puta. Srećom, žena vozača i putnici u vozilu su ostali nepovređeni.Ledena bara mogla je da bude fatalna za 24-godišnjeg Štajerca iz okoline Fojtsberga (Voitsberg). On se sa svojim psom zaputio po zaleđenoj vodi kad je led popustio. Čovek i pas bili su dvadesetak minuta do guše u ledenoj vodi. Jedan stariji meštanin čuo je pozive u pomoć i odmah pozvao policiju. Vatrogasci su, horizontalno položenim dugim merdevinama uspeli da izvuku skoro do smrti promrzlog čoveka i njegovog ljubimca. Preživeli su i verovatno im neće ostati trajne posledice.

Švajcarski naučnici dokazaliLOŠIJE SPAVAMO UOČI PUNOG MESECANaučne studije nisu potvrdile verovanja da su automobilske nesreće, ugrizi pasa ili broj novorođene dece veći u vreme punog meseca. Međutim, biolozi i eksperti za neke prirodne nauke otkrili su da mnoge životinjske vrste, od insekata do većih stanovnika mora, imaju životni ciklus prilagođen na razne načine mesečevim menama. Letos objavljeni rezultati studije naučnika iz švajcarskog Bazela kažu da nedugo pre punog meseca ljudi spavaju lošije nego inače. Sledeći pun mesec u Austriji biće u četvrtak 16. januara 2014.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track