RUSI PUCAJU, UKRAJINCI PEVAJU: Ovo su hici upozorenja na aerodromu u Belbeku (VIDEO)
Foto: Printskrin Yt

Tenzije u vazduhoplovnoj bazi

RUSI PUCAJU, UKRAJINCI PEVAJU: Ovo su hici upozorenja na aerodromu u Belbeku (VIDEO)

Planeta -
Ruski vojnici ispalili su hice kojima su upozorili kolonu od oko 300 ukrajinskih vojnika koji su im se približavali

BELBEK - U vazduhoplovnoj bazi Belbek, koja je trenutno sa tamošnjim aerodromom u rukama ruskih vojnih snaga na Krimu, jutros je ispaljeno nekoliko hitaca upozorenja prema koloni ukrajinskih vojnika koji su krenuli ka toj bazi.

Reč je o više od 300 ukrajinskih vojnika koji su radili na tom aerodromu pre nego što je prešao pod rusku komandu. Oni su krenuli ka bazi kako bi od Rusa zatražili da im vrate radna mesta i predložili da zajedno nadgledaju bazu.

Britanski BBC i Gardijan nešto kasnije u toku dana emitovali su i snimak na kojem se vidi trenutak kada su ruske trupe, koje se nalaze u bazi Belbek, pucale u vazduh. Ruski vojnici su ispalili hice kojima su upozorili ukrajinske vojnike koji su im se približavali.

Kada su Ukrajinci jutros došli do baze, ruski vojnici su najpre ispalili hice upozorenja. Ukrajinski vojnici, koji su na čelu kolone nosili zastavu, nastavili su potom da pevaju. Predstavnici ukrajinskih vojnika potom su prišli ruskim oficirima kako bi porazgovarali, a kasnije u toku popodneva Ukrajinci su odlučili i da se raziđu.

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je izjavio, na pres konferenciji u Moskvi da ruski vojnici nisu ispalili nijedan metak.

http://www.youtube.com/watch?v=6tFJKPHonm0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track