BUNT PROTIV KORUPCIJE: Suzavac i šok bombe na demonstranate u Kuvajtu

nema idealno

BUNT PROTIV KORUPCIJE: Suzavac i šok bombe na demonstranate u Kuvajtu

Planeta -
Prkoseći vladinoj zabrani o održavanju protesta, više od 2.000 demonstranata prošetalo je od Velike džamije u Kuvajtu nakon večernje molitve ka pijaci u starom delu grada, gde je policija rasturila demonstracije

KUVAJT - Kuvajtska policija je upotrebila suzavac i šok bombe kako bi rasterala nekoliko hiljada demonstranata koji su u nedelju zahtevali oslobađanje jednog opozicionog aktiviste i smenjivanje korumpiranih sudija.

Prkoseći vladinoj zabrani o održavanju protesta, više od 2.000 demonstranata prošetalo je od Velike džamije u Kuvajtu nakon večernje molitve ka pijaci u starom delu grada, gde je policija rasturila demonstracije.

Ovo je četvrti dan kako policija koristi suzavac da razbije proteste protiv korupcije u Kuvajtu, preneo je AP.

Prema rečima jedne aktivistkinje, na desetine demonstranata je uhapšeno, a bilo je i povređenih.

U kratkom saopštenju kuvajtskog ministarstva unutaršnjih poslova stoji da je policija rasturila protest koji nije bio odobren.

Demonstranti traže oslobađanje Musalama al-Baraka, bivšeg opozicionog poslanika, koji je zadržan u sklopu istrage da je vređao sudske organe.

Al-Barak je objavio dokumenta koja, kako tvrdi, dokazuju da su ilegalnim finansijskim tranaskcijama velike sume završile kod visokih zvaničnika, uključujući sudije, podsetila je američka agencija.

http://www.youtube.com/watch?v=aqMIqw5R474

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track