Očuh spalio bebu, pa prijavio otmicu

Monstrum

Očuh spalio bebu, pa prijavio otmicu

Planeta -
Aleksandar Kulagin pretukao je majku devetomesečne Ane, koju je posle u besu bacio iz kolica, a onda je spalio i prijavio kao otmicu

MOSKVA - Sud u ruskom gradu Brjansku naložio je na zahtev istražnih organa pritvor za majku i očuha devetomesečne Ane Škapcove zbog sumnje da su je ubili i iscenirali otmicu u pokušaju da zataškaju zločin.

Posle više od dve nedelje potrage u kojoj su učestvovali 1.300 volontera, jake snage policije i službi bezbednosti, kao i svi ruski mediji, očuh Aleksandar Kulagin (31) je osumnjičen za "ubistvo maloletne ili druge bespomoćne osobe", a majka male Ane, Svetlana Škapcova za "pomaganje u ubistvu".

Prema informacijama koje je saopštila istraga, Kulagin je 2. marta tokom svađe pretukao svoju vanbračnu ženu, a zatim u besu bacio dete iz kolica. On nije dozvolio majci da pozove lekara najmanje jedan dan, a dete je u međuvremenu preminulo od povreda.

Kulagin je zatim odneo telo deteta u šumu i spalio, onda je ostatke stavio u grobnicu svoje babe. Nedelju dana kasnije 11. marta, par je iscenirao otmicu deteta i obavestio policiju i javnost da je majci neko ukrao kolica sa bebom koja su ostala na ulici dok je ona bila "pet minuta u radnji".

Vest je postala udarna u svim medijima, koji su istog popodneva javili da su nedaleko od mesta navodne otmice deteta pronađena prazna kolica.

Istražitelji su uporedo sa potragom za devojčicom držali na oku i Kulagina i Škapcovu, otkrivajući deo po deo price, a posle nekoliko razgovora osumnjičeni su priznali krivicu i protiv njih je podignuta optužnica.

Majka ubijene devojčice navodno je rekla istražiteljima da je bila primorana pretnjama Kulagina da učestvuje u prikrivanju krivičnog dela, kao i da učestvuje u lažnoj otmici.

Ovdašnja javnost bila je najpre šokirana otmicom deteta, a na kraju zgrožena zločinom, a vlasti su tokom potrage angažovale vanredne snage i ponudile milion rubalja (25.000 evra) za informaciju o tome gde se nalazi Ana Škapcova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track