ŽIVE BUKTINJE U CENTRU SOFIJE: Drugi slučaj samospaljivanja zbog siromaštva!
Foto: Rojters

Video uznemirujućeg sadržaja

ŽIVE BUKTINJE U CENTRU SOFIJE: Drugi slučaj samospaljivanja zbog siromaštva!

Planeta -
Osam osoba umrlo je od posledica spaljivanja u Bugarskoj od februara 2013. do januara 2014. godine, a razlozi za takav čin bili su siromaštvo ili protest zbog korupcije u politici

SOFIJA - Drugi slučaj samozapaljivanja u poslednja dva dana potresao je danas Bugarsku, u kojoj je osam osoba već preminulo na isti način od februara 2013. do januara 2014. godine.

"Četrdesetosmogodišnji muškarac zapalio se u dvorištu crkve" u Sandanskom, na jugozapadu zemlje, saopštila je lokalna policija. Muškarac, koji je bio veoma siromašan, hranio se u toj crkvi zahvaljujući dobrovoljnim prilozima. On je upućen u urgentni centar u Sofiji, preneli su bugarski mediji.

Jedna nezaposlena žena (38) spalila se dan ranije ispred bugarskog predsedništva. Njeno stanje danas je veoma kritično, navela je bolnica u koju je ona smeštena na lečenje. Njena porodica navela je da je ta žena bila zabrinuta za budućnost svog deteta.

Osam osoba umrlo je od posledica spaljivanja u Bugarskoj od februara 2013. do januara 2014. godine, a razlozi za takav čin bili su siromaštvo ili protest zbog korupcije u politici. Prosečna plata u Bugarskoj je oko 400 evra, a penzija oko 100 evra.

PAŽNJA VIDEO UZNEMIRUJUĆEG SADRŽAJA

http://www.youtube.com/watch?v=XPTflnKk64E

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track