(VIDEO) BEG IZ KANDŽI PEDOFILSKE SEKTE: Tukli su male bebe i pretili smrću u ognju!
Foto: Printscreen Yt

Pakao na zemlji

(VIDEO) BEG IZ KANDŽI PEDOFILSKE SEKTE: Tukli su male bebe i pretili smrću u ognju!

Planeta -
Sekta "Božja deca", koja je promenila više imena i sad se zove "Međunarodna porodica", uništila je život brojnim članovima izopačenim "slobodnim seksom" i fizičkim kažnjavanjem
1 / 13 Foto: Printscreen Yt

NJUJORK - Tukli su nas, nismo smele da idemo u školu i živele smo u smrtnom strahu jer su nas učili da ćemo svi izgoreti u ognjenom jezeru, svedoče Amerikanke Flor i Tamar Edvards (34), blizankinje koje su odrasle u kontroverznoj verskoj sekti "Božja deca".

Blizankinje uživaju u civilizaciji (Foto: Printscreen YouTube)
Blizankinje uživaju u civilizaciji (Foto: Printscreen YouTube)

Danas žive u Kaliforniji; jedna je postala pisac, druga je instruktorka joge. Javno su progovorile o užasima života u sekti u emisiji "Najtlajn" televizije ABC.

"Nisam znala šta je bioskop", iskreno kaže Flor i dodaje da se zabezeknula kad je prvi put videla slavinu.

Kult "Božja deca" osnovao je bivši pastor Dejvid Brant Berg 1968. godine u Hangtington Biču u Kaliforniji. Maltene od samog početka taj kult su pratile optužbe o fizičkom i seksualnom zlostavljanju.

Nezadovoljni načinom na koji sekta živi, iz nje su izašli brojni slavni članovi: glumci Rouz Mekgauan, River i Žoakin Feniks, i mnogi drugi.

Porodica Edvards pristupila je "Božjoj deci" kad su Flor i Tamar imale po 5 godina. To nije bilo dobro mesto za decu, ali njihovi roditelji narodili su još 12. Blizankinje kažu da su sva njihova braća i sestre bili fizički zlostavljani.

"Decu su tukli dok su još bila veoma mala. Moju malu sestru tukli su kad je imala samo šest mjeseci, ne smete da tako malu decu bijete", pričala je Flor.

Mada je ova sekta zloglasna kao pedofilska, Flor i Tamar kažu da one nisu doživele seksualno nasilje, ali da znaju da je bilo i toga. Ipak jesu bile izložene nekoj vrsti seksualnog nasilja. Naime, živeli su u kući s još desetak porodica, a odrasli su imali seksualne odnose pred decom jer su verovali da se ljubav prema Bogu izražava kroz seks. Sekta praktikuje slobodan seks.

Zbog seksualnog zlostavljanja neki su članovi sekte počinili su samoubistvo. Među njima je Riki Rodrigez, Bergov usvojeni sin, koji je 2005. dospeo u žižu interesovanja sveta jer je izvršio krvavo ubistvo i samoubistvo. Seksualno zlostavljanje od malih nogu toliko ga je uništio da je pronašao pomoćnicu svoje majke, koja ga je najviše mučila, izbo je nožem i izvršio samoubistvo. Međutim, u kameru je ispričao šta su mu sve radili u sekti...

I Tamar je pokušala da se ubije kad joj je bilo samo sedam bodina, ali iz drugog razloga. Već tada je želela da se spase novog života, a i da izbegne jezivu smrt u stravičnim mukama. Članovi ovog kulta verovali su da će se 1992. dogoditi apokalipsa i deci su ispirali mozak da će biti "Božji mučenici" jer će umreti u ognjenom jezeru.

"Apokalipsa nam je bila stravična, prizor cele Zemlje u ognjenom jezeru bio je užasan. Imali su celu priču o tome šta će se dogoditi", priča Tamar.

Tamar i Flor imaju još 12 braće i sestara (Foto: Printscreen YouTube)
Tamar i Flor imaju još 12 braće i sestara (Foto: Printscreen YouTube)

Blizankinje su odrastale bez ikakvog dodira sa svetom. Učili su ih da je sve zlo, uključujući obrazovanje, muziku, novac, politiku... Prvi put su počele da slušaju muziku tek kad je porodica izašla iz sekte. Pa opet, teško su se prilagodile na život van sekte. I dan danas s teškoćom upoznaju nove ljude, a muke žive proživljavaju kad treba da odu na neku zabavu. Ipak kažu da ne krive svoje roditelje "koji su sve proživeli s njima".

Posle Bergove smrti 1994, počele su i promene u sekti. On je upravljao kultom čvrstom rukom, za sebe je govorio da je Mojsije, David, Otac, Deda... Pridošlice su morale da nauče Bibliju napamet i da žive kako je Berg mislio da su živeli rani hrišćani.

Zbog optužbi za zlostavljanje, Berg je 1978. reorganizovao sektu, izbacio više od 300 istaknutih članova i zabranio seks s maloletnicima. Promenio je i naziv kulta u "Porodica ljubavi". Ali već 90-ih pojavile su se nove optužbe za seksualno zlostavljanje.

Mnoge porodice napustile su sektu posle njegove smrti. Vođstvo je preuzela njegova supruga Karen Zerbaj, a deset godina kasnije sekta je promenila naziv u "Međunarodna porodica".

http://www.youtube.com/watch?v=8abbaFGz9qM
(ABC news)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track