MAJKA JE ZABORAVILA? Devojčica (5) ostavljena u kolima i umrla od vrućine
Foto: Profimedia

Tragedija u Švajcarskooj

MAJKA JE ZABORAVILA? Devojčica (5) ostavljena u kolima i umrla od vrućine

Planeta -
"Istražujemo zašto je dete bilo u autu, kako je dugo bilo u vozilu i zašto nije moglo da izađe napolje", kažu u državnom tužilaštvu

Devojčica (5) je umrla u utorak oko 20.30 sati u automobilu u kampu «La Piodella» u Mucanu u Švajcarskoj. Majka ju je ostavila samu u vozilu.

Tokom dana temperatura vazduha je bila 33 stepena Celzijusa. Pretpostavlja se da je devojčica umrla od vrućine, piše Blick.

Službene potvrde za to još nema. Spasioci su pokušali da je ožive, ali nažalost nisu uspeli.

Osim devojčice porodica ima još, prema pisanjima jednih medija, tri ćerke, dok drugi navode da ima tri sina. I oni su bili u kampu.

Automobil je bio parkiran 200 metara od kamp prikolice u kojoj se porodica odmarala. Otac u trenutku tragedije navodno nije bio s njima. Majci je odmah pružena lekarska pomoć, pa je policija još nije ispitala.

"Učinili su sve da je spase, ali nažalost bilo je kasno"

Bio je normalan dan u kampu, svi su bili opušteni, a onda je neko uleteo u restoran i počeo panično da ispituje da li je neko lekar. Nije bilo lekara, ali su u pomoć odmah priskočili ljudi koji su znali da pruže prvu pomoć. Uskoro je stigla i Hitna pomoć. Učinili su sve kako bi spasili dete, ali nažalost nisu mogli da joj pomognu", ispričali su svedoci.

Porodica je u tom kampu često provodila praznike.

"Nepošteno je da neko umre u tako mlad"

Simpatična porodica. Majku sam video jutros. Ljubazno me pozdravila. Videti dete u takvom stanju je strašno. Celu noć nisam spavao. Porodica je neutešno plakala. Nepošteno je da neko umre u tako mlad", rekao je svedok.

Istragu je pokrenulo državno tužilaštvo.

"Istražujemo zašto je dete bilo u autu, kako je dugo bilo u vozilu i zašto nije moglo da izađe napolje", kažu u državnom tužilaštvu.

Istraživanja pokazuju da temperature u autu za pola sata budu za 16 stepeni viša od spoljnih, a za sat vremena čak 26 stepeni. Za decu su temperature više od 46 stepeni opasne po život.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja