MALEZIJA: Pronađeno 61 telo žrtava brodoloma

Potraga

MALEZIJA: Pronađeno 61 telo žrtava brodoloma

Planeta -
U ovoj zemlji nelegalno radi oko dva miliona radnika iz Indonezije, koji uglavnom putuju lošim čamcima preko uskog moreuza

KUALA LUMPUR - Malezijski spasioci su pronašli 61 telo Indonežana koji su se utopili prošle nedelje posle potonuća drvenog broda na zapadu Malezije, saopštili su danas pomorski zvaničnici.

Spasioci su u petak popodne po lokalnom vremenu pronašli jednog preživelog koji je proveo ceo dan u vodi i bio je relativno dobrog zdravlja, prenele su agencije.

"Očekujemo da pronađemo još tela u narednih nekoliko dana", izjavio je zvaničnik malezijske pomorske agencije za sprovodenje zakona Mohamed Alijas Hamdan. Operacija potrage za nastradalima biće nastavljena u naredna dva dana posle informacija da je na brodu bilo do 80 ljudi. Zvaničnici su naveli da se prenatrpan drveni čamač prevrnuo i potonuo u uzburkanom moru na oko 16 kilometara od obale centralne malezijske države Selangor u četvrtak, pre zore.

Nesreća se dogodila u blizini moreuza Malaka, u blizini oblasti Sabak Bernam u najbogatijoj državi Selangoru. Veruje se da je brod vraćao radnike na indonežansko ostrvo Sumatra i da je verovatno bio pretrpan.

U Maleziji nelegalno radi oko dva miliona radnika iz Indonezije, koji uglavnom putuju lošim čamcima preko uskog Malajskog moreuza i ovakve nesreće nisu retke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track