Oni su ubili makedonske mladiće

MUP Makedonije

Oni su ubili makedonske mladiće

Planeta -
Afrim Ismailović, Agim Ismailović i Alila Demirija su ubice, a Fejzi Azirija i Rami Sejdija su označeni kao pomagači

SKOPLJE - Makedonski MUP objavio je imena i fotografije petorice uhapšenih koji su označeni kao direktni izvršioci ubistva petorice muškaraca kod Smiljkovskog jezera kod Skoplja 12. aprila.

MUP je objavio fotografije Afrima Ismailovića (32), Agima Ismailovića (33) i Alila Demirija (27) su počinioci ubistva, ali je u policijskoj akciji "Monstrum" priveden samo Agim Ismailović, dok ostala dvojica su u bekstvu.

Protiv ove trojice podnete su krivične prijave za terorizam, kao i protiv Fejzi Azirija (54) i Rami Sejdija (24), koji su označeni kao pomagači, saopštio je makedonski MUP.

Oružje koje je zaplenjeno u akciji "Monstrum" je nađeno u nekoliko objekta.

Najveća količina je pronađena kod Feride Bilali (60) iz kumanovskog sela Otlja, u čijoj kući je pronađena municija, kao ramovi za automatsko i poluautomatsko oružje i za puškomitraljez. Kod nje su pronađene i radio stanice, maskirne uniforme, košulje, amblemi, legitimacije i album fotografija sa oznakama Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), saopštio je MUP.

Oružje je pronađeno i u kući Isnija i Ramadana Asanija, oca i sina u skopskom selu Aračinovo.

Kod uhapšenog Nazifa Mehmetija (33) pronađen je pištolj, a kod Ibrahima Zajdinija (28) automatska puška, ramovi sa municijom, signalni pištolj i jedna bmba kašikara.

Za još deset uhapšenih MUP je podneo poseban izveštaj Javnom tužilaštva zbog sumnje da su učestvovali u organizovanju, spremanju, izvršavanju, pomaganju i prikrivanju krivičnog dela terorizma.

Interpolova poternicaMinistarka unutrašnjih poslova Makedonije Gordana Jankulovska izjavila je da će tokom dana biti podnet zahtev Interpolu da raspiše poternicu za dva lica, koja su u bekstvu, a osumnjičena su za ubistvo petorice Makedonaca u selu Smiljkovci.

Jankulovska je rekla je za pet lica određen pritvor od 30 dana za ovo krivično delo i prihvaćen je predlog Ministarstva da se terete za terorizam, prenosi Makedonska informativna agencija. Ona je rekla da se još deset lica nalazi u policijskom pritvoru, u trajanju od 48 sati.

Jankulovska je rekla da su u toku analize koje će pokazati da li je oružje, zaplenjeno u akciji hapšenja osumnjičenih za ubistvo Makedonaca, ono kojim su počinjena ova ubistva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track