RUSKO ČUDO OD ŠPIJUNSKOG AVIONA STIGLO U SIRIJU: Sluša razgovore i među snagama protivnika!
Foto: Printscreen Yt

Pojačanje

RUSKO ČUDO OD ŠPIJUNSKOG AVIONA STIGLO U SIRIJU: Sluša razgovore i među snagama protivnika!

Planeta -
Rusija je poslala u Siriju avion Tu-124R, koji SAD smatraju jednim od najnaprednijih aviona za nadgledanje i osmatranje, javlja CNN. The aircraft, known as the TU-214R, arrived at the Syrian airbase in Latakia in the last several days, according to a U.S. official.

Tu-214R, najnoviji avion za radio-tehničko i optičko-elektronsko praćenje, stigao je ovih dana u rusku vazduhoplovnu bazu Hmejmim u Latakiji, navodi američka TV mreža.

U američkoj administraciji ne žele da komentarišu, ali kažu da su sistemi praćenja Tu-214R veoma tačni.

Specijalizovani američki portali Aviejšnlist piše da je reč o naprednom špijunskom avionu, koji je ojačan radarskim sistemima za sve vremenske uslove i elektronsko-optičkim senzorima koji daju slike analogne fotografijama. Avion, može da pratiti signale i razgovore među snagama protivnika.

"Sličan avion će potencijalno dati Rusima veće mogućnosti praćenja američkih aviona u Siriji", kaže neimenovani predstavnik američke administracije.SAD pretpostavljaju da Rusija koristi najnoviji špijunski avion za radio-tehničko i optičko-elektronsko špijuniranje Tu-214R koji omogućuje da se prate protivničke snage, prenosi Si-En-En, pozivajući se na neimenovanog američkog zvaničnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track