APOKALIPSA: Godzila ruši London!

Sprdnja s „Bregzitom“

APOKALIPSA: Godzila ruši London!

Planeta -

U svakoj šali... Društvene mreže prepune raznih duhovitih ilustracija na temu referenduma u Velikoj Britaniji

Društvene mreže su se još jednom pokazale kao pravo mesto za proveru raspoloženja širokih narodnih masa na više nego ozbiljna politička pitanja. Dok pristalice „bregzita“ slave, pristalice opstanka tuguju, a oglasili su se i poznati koji su dali svoje viđenje o referendumu čiji rezultat je malo ko očekivao u kontinentalnom delu Evrope.Posebno aktivni bili su korisnici Tvitera. Mnogi žale zbog ishoda, dok se drugi sprdaju na račun dramatičnih vizija budućnosti šta čekaVeliku Britaniju u budućnosti.

Slavlje i tuga

Najveću pažnju privukla je foto-montaža Londona u plamenu, za koji se pobrinula Godzila. Apokalipsu posmatra dvoje mladih koji šetaju centrom grada, a devojka se pita šta se to, dođavola, dešava.

Muškarac joj smireno s rukama u džepovima odgovara:- Glasali smo za izlazak iz Evropske unije. Na BBC su rekli da može doći do ovoga.Britanik kao TitanikZapažena je bila i karikatura „Britanika“, na kojoj je Velika Britanija prikazana kao brod koji napušta EU, očigledno aludirajući na Titanik i veliku katastrofu.

Duhovito je i poređenje „bregzita“ sa scenom iz crtaća o Sunđer Bobu, gde glavi junak svom drugu Patriku govori da je sve u redu i da su uspeli da spasu grad, koji u pozadini guta veliki požar.Fotografija muškarca koji seče granu na kojoj sedi dovoljna je i bez teksta.

Kako bi Evropa mogla da reaguje na izlazak Britanaca iz EU, pokazuje fotka iz crtaća na kojoj radnici grade zid na tunelu ispod Lamanša, koji povezuje Veliku Britaniju i kontinentalni deo Evrope.

Blamaža TV FoksBRITANIJA NAPUSTILA UJEDINJENE NACIJEAmerička TV mreža Foks napravila je grešku tokom izveštavanja o referendumu u Velikoj Britaniji kada je postavila kajron na kome je pisalo da je ta zemlja „izglasala izlazak iz UN“.Foks je, tokom uključenja uživo iz Londona, gde je britanski premijer Dejvid Kameron najavio ostavku, postavio kajron s natpisom „britanski premijer objavio da napušta funkciju, UK (Ujedinjeno Kraljevstvo) glasalo za izlazak iz UN (Ujedinjenih nacija)“.

ReagovanjaHju LoriLAGANO NA KVAČILU!Oglasio se i glumac Hju Lori, poznatiji kao doktor Haus:- Rikverc nije teško naći, samo budite oprezni s kvačilom. Na Euru će pivo biti 25 funti - poručio je, ironično čestitajući pobednicima na referendumu.Lili AlenSTVARNO SMO S.EBANIPevačica Lili Alen takođe je iznervirana zbog rezultata referenduma:- Dakle, generacijo, sada smo stvarno, stvarno s.ebani - navela je na Tviteru ne sluteći svetlu budućnost.Elizabet HarliDUGA NOĆGlumica Elizabet Harli bila je jedan od najglasnijih zagovornika „bregzita“:- Bila je ovo duga emotivna noć. Lepi snovi. Britanija, živeli, „bregzit“ - objavila je na Tviteru.Lindzi LohanSREĆNO S FUNTOMGlumica Lindzi Lohan provela je veći deo noći na Tviteru:- Srećno s funtom. Trebaće vam jedno 15 godina da je vratite - napisala je ona.Gari LinekerŠTA SMO PROPUSTILIGari Lineker, legendarni kapiten reprezentacije Engleske, takođe je bio razočaran:- Sačekajte nekoliko sati i pogledajte šta se događa. Videćete šta smo propustili i šta smo uradili - napisao je na Tviteru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track