Bivšem nemačkom predsedniku pozlilo na džogiranju

Preopteretio srce

Bivšem nemačkom predsedniku pozlilo na džogiranju

Planeta -
Horst Keler prevezen u vojnu bolnicu u Berlinu pošto je lekare pozvao jedan prolaznik. Verovatno ima srčanih problema

BERLIN - Bivši nemački predsednik Horst Keler, jedini u istoriji države koji je podneo ostavku na tu funkciju, nalazi se u bolnici, pošto mu je pozlilo prilikom "džogiranja" u berlinskom otmenom kvartu Grunevald, piše tabloid Bild, čiju vest oficijelno još niko nije potvrdio.

Keleru, koji važi za sportistu, pozlilo je juče ujutro, a lekare je pozvao jedan prolaznik, navodi se u tekstu i dodaje da je bivši predsednik, dvadesetak minuta kasnije, odvezen u vojnu bolnicu u Berlinu i da, verovatno, ima srčanih problema.

Keler je 31. maja 2010. godine iznenada podneo ostavku, obrazlažući je u dvorcu Belvi nedostatkom poštovanja prema toj najvišoj državnoj poziciji i kritikama na račun njegovih izjava o angažmanu Bundesvera (vojska) u Avganistanu.

On je tada rekao da insinuacije da on zagovara angažman Bundesvera na protivustavni način, za osiguranje privrednih interesa Nemačke, nemaju nikakvog osnova.

Keler se našao na meti kritike kada je, posle jedne posete vojnicima Bundesvera u Avganistanu, rekao da se, u nuždi, i vojnim merama, moraju štiti interesi na primer, sloboda trgovinskih puteva.

On je rođen 1943. godine u tada okupiranim delovima Poljske, u seljačkoj porodici, koja je dve godine posle njegovog rođenja prebegla prvo u Lajpcig, a zatim se 1953. godine prešla u zapadnu Nemačku.Keler je bio deveti nemački predsednik, po političkom opredeljenju je demohrišćanin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track