Predsednik Estonije vređao nobelovca na Tviteru

Prepucavanje

Predsednik Estonije vređao nobelovca na Tviteru

Planeta -
Uglednog ekonomistu Pola Krugmana nazvao uobraženim, arogantnim i snishoodljivim, zbog sadržaja bloga o ekonomskoj krizi u Estoniji

TALIN - Predsednik Estonije Tomas Hendrik Ilves izneo je niz uvreda na račun ekonomiste Pola Krugmana, dobitnika Nobelove nagrade, nazvavši ga uobraženim, arogantnim i snishoodljivim, zbog sadržaja Krugmanovog bloga o ekonomskoj krizi u Estoniji.

Krugman je na svom blogu na portalu Njujork tajmsa napisao da je "oporavak Estonije iz recesije koja je na nivou 'velike depresije' nepotpun", na šta je Ilves reagovao na Tviteru, pripisujući mu pomenute atribute.

Pojedini ekonomisti navode Estoniju kao primer uspešne primene mera štednje u borbi protiv krize, dok se Krugman žestoko protivi ovom pristupu, zastupajući stanovište da se u periodima kriza potrošnja treba povećavati, a ne smanjivati.

Prinston je dodao da ova rasprava mora biti još jedna od tipičnih rasprava između "prinstonaca" i "kolumbijaca". Naime, Krugman predaje na univerzitetu Priston, a Ilves se školovao na Kolumbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track