FAZANIMA DAJE IME MINISTRA: Kameron upucao Borisa Džonsona
Foto: Reuters

Bivši premijer je opasan

FAZANIMA DAJE IME MINISTRA: Kameron upucao Borisa Džonsona

Planeta -

LONDON - Dejvid Kameron, bivši premijer Velike Britanije, otkrio je da fazanima daje ime Boris Džonson, po ministru spoljnih poslova i jednom od lidera kampanje za izlazak Britanije iz EU.

On ih tako naziva pre nego što zapuca na njih.

- Utvrdio sam da se mnogo bolje osećam nakon što upucam nekoliko Borisa - rekao je Kameron, inače strastveni lovac, tokom nedavnog boravka u Davosu na Svetskom ekonomskom forumu.

Kad nasloni pušku na rame i počne da nišani, Kameron zamišlja da mu je pred puškom ministar spoljnih poslova. On smatra da ga je Boris Džonson izdao jer je u kampanji na referendumu podržao opciju za izlazak Velike Britanije iz Evropske unije.

- Višak slobodnog vremena od kada više nisam premijer koristim da ponovo idem u lov. Slobodan sam i za venčanja i bar micve - dodao je Kameron, šaleći se.

Bivši britanski premijer često ide i u lov na jelene i lisice.

Džonson i Kameron su drugari iz mladosti (Foto: Reuters)
Džonson i Kameron su drugari iz mladosti (Foto: Reuters)

Kameron i Džonson su prijatelji iz mladosti - obojica su studirali na Oksfordu, zajedno su bili članovi zloglasnog kluba Bulington, a istovremeno su gradili i političku karijeru. Mediji su odavno pisali da među njima postoji rivalstvo, a kad je Džonson, ranije pristalica EU, stao protiv Kamerona i postao predvodnik „bregzitovaca“, tadašnji premijer je to shvatio kao ličnu izdaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track