Gejevi  mirno prošetali splitskom rivom
Foto: Beta

Split prajd

Gejevi mirno prošetali splitskom rivom

Planeta -
Policija je dobro odradila posao, bilo ih je dovoljno i bili su postavljeni na pravim mestima. Sve je bilo veselo na ovoj paradi, izjavio je predsednik beogradske Gej strejt alijanse Lazar Pavlović

SPLIT - Šetnja povodom druge "Parade ponosa" u Splitu završena je na Rivi bez ikakvih incidenata, uz muziku, u veselom raspoloženju i uz adekvatno policijsko prisustvo, rekao je predsednik beogradske Gej strejt alijanse Lazar Pavlović.

Pavlović, koji je učestvovao na "Split prajdu", rekao je da je ovogodišnjoj šetnji prusustvovalo više ljudi nego prošle godine, među kojima i veliki broj građana Splita, članova hrvatske vlade i predstavnika drugih institucija.

"Policija je ovoga puta dobro odradila posao, bilo ih je dovoljnom broju i bili su postavljeni na pravim mestima", istakao je Pavlović.

Po završetku šetnje, organizatori su se na Rivi obratili okupljenima, u veseloj atmosferi, uz muziku i brojne transparente, rekao je on, istakavši da je, za razliku od prošle godine, "ovoga puta sve bilo veselo".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track