Najnovije vesti

(VIDEO) URAGAN POGODIO MOSKVU, 13 MRTVIH: Oluja nosila sve pred sobom
Foto: Youtube Screenshot/Kuda Poehtlj

Velika materijalna šteta

(VIDEO) URAGAN POGODIO MOSKVU, 13 MRTVIH: Oluja nosila sve pred sobom

Planeta

U snažnom olujnom nevremenu, praćenom grmljavinom, koje je danas pogodilo Moskvu poginulo je 13 osoba, dok je 105 povređeno.

Oni su nastradali u različitim distriktima gde je nevreme oborilo drveće noseći sve pred sobom, rekao je izvor blizak službama za vanredne situacije.

 

 

Mediji su prvobitno javili da je poginulo 11 osoba, a da je 70 ozbiljno povređeno, međutim kasnije je stigao izveštaj o još dve žrtve - devojčici (11) na koju je palo drvo i muškarcu (57) na koga je pala ograda, prenosi AFP.

 

Povređeni su smešteni u 10 bolnica u Moskvi, a zvaničnici su upozorili da bi broj žrtava mogao da poraste.

 

Moskovske službe za vanredne situacije angažovane su na uklanjanju drveća, ali nema izveštaja o nekoj većoj materijalnoj šteti.

 

 

Zbog nevremena otkazani su letovi sa aerodroma u Moskvi, dok je linija brzog voza ka aerodromu Vnukovo bila obustavljena dok radnici nisu uklonili drvo sa šina.

 

Direktor meteorološke službe kazao je da je duvao vetar jačine 22 metra u sekundi, kao i da je moguća još jedna oluja u toku noći.

 

 

Agencija Tas s prenosi da je uragan, koji je u toku popodneva pogodio Moskvu oborio 3.500 drveća, a da je duvao vetar jačine 28 metara u sekundi.

 

(Tanjug/Sputnjik)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

 

 

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kojeg Crnogorca su Rusi vratili sa aerodroma iz Moskve u Tivat?

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...