ZLOUPOTREBA MOĆI? Sirija poziva UN da osude novi napad koalicije na čelu sa SAD
Foto: EPA

Masakr

ZLOUPOTREBA MOĆI? Sirija poziva UN da osude novi napad koalicije na čelu sa SAD

Planeta -

Sirija je danas optužila koaliciju pod vođstvom SAD da je u napadu na istoku zemlje u kojem su poginule desetine vojnika vladinih snaga počinila "masakr" i pozvala Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija da osudi taj napad.

Ministarstvo spoljnih poslova Sirije poslalo je poruke generalnom sekretaru UN Antoniju Guterešu i predsedniku Saveta bezbednosti UN, žaleći se, kako se navodi, na "novu agresiju koja predstavlja ratni zločin i zločin protiv čovečnosti", prenosi Asošiejted pres.

U poruci se navodi da napad u provinciji Deir Ezor odražava "prljave američke namere (usmerene) protiv suvereniteta i teritorijalnog integriteta Sirije".

Sirijsko Ministarstvo je pozvalo zvaničnike UN da primoraju koaliciju na čelu sa SAD da prestane sa zločinima i napadima u kojima su poginule hiljade civila u prethodne tri godine.

Agencija SANA je javila da je koalicija gađala položaje sirijskih snaga koje se bore protiv ekstremista Islamske države i protiv Sirijskih demokratskih snaga koje imaju podršku SAD.

Neimenovani američki zvaničnik izjavio je danas da je u tim napadima poginulo više od 100 pripadnika sirijskih prorežimskih snaga.

Kurir.rs/Beta-AP

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track