(VIDEO) ONI NEĆE VIDETI VENČANJE PRINCA HARIJA I MEGAN MARKL: Otkriven pravi razlog zašto nisu pozvani Tramp, Obama i Mejova
Foto: Reuters, EPA

Kraljevska odluka

(VIDEO) ONI NEĆE VIDETI VENČANJE PRINCA HARIJA I MEGAN MARKL: Otkriven pravi razlog zašto nisu pozvani Tramp, Obama i Mejova

Planeta -

Predsednik Obama i njegova supruga Mišel neće biti gosti na venčanju princa Harija i Megan Markl sledećeg meseca - kao ni predsednik Donald Tramp.

Par je odlučio da ne pozove političke lidere ne samo iz Velike Britanije, već i iz inostranstva, što znači da čak ni britanska premijerka Tereza Mej nije na listi.

Izvori govore da, pošto princ Hari nije direktni naslednik prestola, nema potrebe za takvom zvaničnom listom gostiju.

Dodatno, kapela Svetog Đorđa, gde će se par venčati 19. maja, mnogo je manja nego Vestminsterska opatija, gde su se venčali vojvoda i vojvotkinja od Kembridža.

"Biće pozvano samo 600 gostiju i ako par bude hteo da napravi dugu listu VIP zvanica i velikodostojnika, to bi uzelo ogroman deo raspoloživih mesta, "rekao je jedan izvor.

Portparol Kensington Palate tvrdi da je odlučeno je da se politički lideri - kako iz Velike Britanije tako i međunarodni - ne zovu na venčanje princa Harija i Megan Markl.

"Vlada njenog veličanstva konsultovana je o ovoj odluci koju je doneo Kraljevski dom", kaže se u saopštenju.

Izveštaji sugerišu da je Ministarstvo inostranih poslova nervozno zbog američkog predsednika Donalda Trampa, koji još uvek nije posetio Ujedinjeno Kraljevstvo, niti je upoznao kraljicu.

Pored toga, kraljevska porodica bi trebalo da ostane neutralna i iznad politike i nijedan inostrani šef države nije pozvan na venčanje Kejt i Vilijam-a 2011. godine.

Kurir.rs/Daily mail

Foto: Reuters/EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track