ŠKOLA ZA ISLAMISTE OTKRIVENA U SIRIJI: Čak i mala deca su bila izložena OVOM UŽASU (VIDEO)
Foto: EPA / Youssef Badawi

jezivo

ŠKOLA ZA ISLAMISTE OTKRIVENA U SIRIJI: Čak i mala deca su bila izložena OVOM UŽASU (VIDEO)

Planeta -

Škola u kojoj su islamisti edukovali teroriste otkrivena je u palestinskom izbegličkom kampu Jarmuk pored grada Al-Hajar al-Asvad.

Redovna škola je pretvorena u centar za obuku za mlade džihadiste i borce, gde su deca učena da rukuju oružjem i upoznaju se sa ekstremističkim idejama i radikalnim shvatanjem islama.

Raniji natpisi na zidovima su prekrečeni crnom bojom i zamenjeni terorističkim parolama i postulatima kojima su indoktrinirana deca u ranoj teorijskoj fazi obuke. Nakon završetka obrazovanja, dečaci su odvedeni u posebne logore za vojnu obuku.

Snimci pokazuju da je školska biblioteka spaljena, dok je samo literatura odobrena od strane terorista ID ostala u zgradi.

Takve "škole" ranije su otkrivene u svim područjima koja su bila pod kontrolom džihadista.

U maju su snage sirijske vlade potpuno oslobodile južnu periferiju Damaska, uključujući logor Jarmuk, od terorista. Palestinski izbeglički kamp Jarmuk, koji je osnovan 1957. godine u blizini Damaska, bio je uporište terorista od početka građanskog rata u sirijskoj državi, koji je izbio 2011. godine.

Prema rečima portparola agencije UN za pomoć palestinskim izbeglicama (UNRVA), kamp koji je nekada bio jedna od najvećih i najzahtevnijih palestinskih zajednica na Bliskom istoku, gotovo je potpuno uništen.

Kurir.rs/Sptnjik

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track