Najnovije vesti

ŽIVOT JOJ JE ZAVISIO OD APARATA ZA KISEONIK: Zbog duga joj isključili struju, posle njene smrti se pravdaju NISMO ZNALI (VIDEO)
Foto: Tviter

sramota

ŽIVOT JOJ JE ZAVISIO OD APARATA ZA KISEONIK: Zbog duga joj isključili struju, posle njene smrti se pravdaju NISMO ZNALI (VIDEO)

Planeta

Lindu Danijels (68) iz Nju Džersija u životu je održavao rezervoar sa kiseonikom na električni pogon. Uprkos tome, račune za struju nije redovno plaćala pa joj je distribucija u četvrtak oko 16 sati isključila struju.

Umrla je samo šest sati kasnije zbog prestanka rada srca.

"Ona je nečija majka, oduzeli ste joj život. Je li vredelo?", napisala je Lindina ćerka Dezire (50) obrativši se energetskoj kompaniji PSE&G i dodala: "Bog vas gleda i nećete se izvući. Zašto niste mogli biti fleksibilniji? Vi ste velika kompanija. Zar me zafrkavate?"

Iz PSE&G-a poručili su da su odluku o isključenju struje doneli zbog nagomilanih dugova u poslednjih nekoliko meseci: "Sprovešćemo istragu, ali moramo da istaknemo da smo od maja do danas najmanje 15 puta upozorili našu korisnicu na neplaćene račune, a čak smo je dva puta posetili i u njenoj kući".

Dezire kaže da je njena majka uplatila 500 dolara za struju dva dana pre isključenja. Preostao joj je dug od 1400 dolara. Dodaje i da su kompaniju obavestili o zdravstvenom stanju preminule ali oni tvrde da o tome nisu znali ništa, piše Njujork post.

"Pregledali smo dokumente i nemamo nikakvih saznanja o zdravstvenom stanju koje bi moglo da spreči isključenje struje. Nikad to ne bismo učinili da smo bili informisani o svim posledicama", kažu u PSE&G-u.

Struju su ponovo uključili u petak ujutro, ali tad je već bilo prekasno. Porodica preminule najavila je da će razmotriti tužbu protiv kompanije.

Kurir.rs/24 sata.hr

Foto: Tviter

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...