UHAPŠEN GENERAL U VENECUELI ZBOG ATENTATA NA MADURA: Sudiće mu se zbog pokušaja ubistva predsednika
Foto: Printscreen Twitter/RT

sve više privedenih

UHAPŠEN GENERAL U VENECUELI ZBOG ATENTATA NA MADURA: Sudiće mu se zbog pokušaja ubistva predsednika

Planeta -

Jedan venecuelanski general je uhapšen i sudiće mu se zbog učešća u atentatu na predsednika države Nikolasa Madura, rekao je danas u Karakasu državni tužilac Tarek Vilijam Sab.

"Juče, u ponedeljak 13. avgusta, pre samo par sati, pred sudiju su izvedeni građanin Huan Rekesens, pukovnik Pedro Havijer Sambrano Ernandes i general Nacionalne garde Alehandro Peres Games", rekao je Sab novinarima.

Prema navodima vlasti, od 4. avgusta je uhapšeno 14 osoba. Tog dana su dva drona eksplodirala na vojnoj paradi u Karakasu, a Maduro tvrdi da je on bio meta napada.

Sab je izjavio da bi broj uhapšenih "mogao porasti jer uhapšeni daju detalje", kao i da je za učešće u "atentatu" osumnjičeno 34 lica.

Pored generala Peresa Gamesa i pukovnika Sambrana, u zatvoru je i bivši narednik Nacionalne garde Huan Monasterios. Nacionalnoj gardi je primarni zadatak održavanje reda.

Sambrano i Monasterios su okrivljeni i za napad na vojnu bazu 2017. godine.

Poslanik opozicije Huan Rekesens je uhapšen prošle nedelje.

Izdat je i nalog za hapšenje nekadašnjeg predsednika parlamenta Hulija Borhesa, jedne od najpoznatijih venecuelanskih opozicionih figura. Borhes trenutno boravi u egzilu u Kolumbiji.

Kurir.rs/Beta Foto: Printscreen Twitter/RT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja