Najnovije vesti

RAZBEŽALI SE VATROGASCI KOJI ČISTE OSTATKE SRUŠENOG ĐENOVSKOG MOSTA: Čuju se čudni zvuci i buka, počeo da puca i istočni deo vijadukta, PRETI DA SE SRUŠI NA KUĆE! (VIDEO)
Foto: AP

panika

RAZBEŽALI SE VATROGASCI KOJI ČISTE OSTATKE SRUŠENOG ĐENOVSKOG MOSTA: Čuju se čudni zvuci i buka, počeo da puca i istočni deo vijadukta, PRETI DA SE SRUŠI NA KUĆE! (VIDEO)

Planeta

Počeo je da puca istočni kraj betonske strukture srušenog mosta u Đenovi zbog čega je blokiran pristup kućama koje se nalaze pod ostacima mosta objavili su u vatrogasci.

Počeo je da puca istočni kraj betonske strukture srušenog mosta u Đenovi zbog čega je blokiran pristup kućama koje se nalaze pod ostacima mosta objavili su u vatrogasci.

Ljudi koji su evakuisani iz kuća i stanova pod mostom više ne mogu da odlaze po svoje stvari, rekao je portparol vatrogasne jedinice Luka Kari.

"Zvuci i buka koju vijadukt proizvodi drugačija je od one proteklih dana, zato su vatrogasci su odmah prekinuli sve operacije i udaljili se sa tog područja, rekao je Kari.

Potraga za nestalima završena je u nedelju nakon što su pronađena poslednja tri tela, pa je konačan službeni broj poginulih 43. 

 

Vijadukt Morandi urušio se u utorak tokom oluje, a više od trideset automobila i kamiona palo je na sa visine od 45 metara.

 

Smatra se da je tragediju uzrokovao jedan od betonskih nosača sajli, otkrili su inženjeri koji su istraživali nesreću.

 

Talijanski premijer Đuzepe Konte u petak je započeo proces oduzimanja dozvole privatnoj kompaniji koja je upravljala mostom, međutim kompanija "Autostrade per Italia" odbacuje krivicu. Vlasnik

kompanije Đovani Kasteluči rekao je da će pričekati da službena istraga pokaže ko je odgovoran za rušenje vijadukta.

 

Kurir.rs/Index.hr

Foto AP

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...