URAGAN KOJI PRETI HAVAJIMA OSLABIO NA KATEGORIJU 2: Vetrovi šibaju 175 km/h, turisti spaseni iz poplava (FOTO, VIDEO)
Foto: EPA

OBILNE KIŠE

URAGAN KOJI PRETI HAVAJIMA OSLABIO NA KATEGORIJU 2: Vetrovi šibaju 175 km/h, turisti spaseni iz poplava (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Jačina uragana Lejn, koji se približava Havajima, smanjena je na kategoriju 2, a maksimalna brzina vetrova je sada blizu 175 kilometara na sat, saopštila je američka Nacionalna meteorološka služba.

1 / 11 Foto: EPA

U toku dana očekuje se izvesno slabljenje, ali je uragan i dalje opasan kako se približava havajskim ostrvima, saopšteno je iz te službe.

Upozorenje na uragan važi na ostrvima Oahuu, Mauiju, Lanaiju, Molokali Kaholaveu, dok je na havajskom Velikom ostrvu izdato upozorenje na tropsku oluju.

Uragan donosi obilne kiše havajskom Velikom ostrvu gde su se oglasile sirene, a pet turista je spaseno na području koje je pogođeno poplavama.

Radnici hotela postavljali su vreće s peskom strahujući od poplava, a policija je upozorila turiste da napuste čuvenu plažu Vaikiki, dok je pet turista iz Kalifornije spaseno iz kuća koje su iznajmili u mestu Hilo na Havajima usled poplava.

Policija je s razglasa upozorila surfere i plivače da izađu iz vode navodeći da će plaža Vaikiki biti zatvorena do daljeg.

Kompanija Junajted erlajns otkazala je današnje dolazne i odlazne letove na Maui, dan nakon što su uvedena dva dodatna leta iz Honolulua ka San Francisku da bi pomogli ljudima da napuste Havaje.

Kurir.rs/Tanjug Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track