BRITANSKI PAR MISTERIOZNO UMRO U POZNATOM HOTELU U EGIPTU: Kada su im tela stigla u domovinu, obdukcija ŠOKIRALA lekare! (VIDEO)
Foto: Facebook

ĆERKA TRAŽI ISTINU

BRITANSKI PAR MISTERIOZNO UMRO U POZNATOM HOTELU U EGIPTU: Kada su im tela stigla u domovinu, obdukcija ŠOKIRALA lekare! (VIDEO)

Planeta -

Ćerka Džona i Suzan Kuper, britanskog para koji je umro tokom odmora u Egiptu, tvrdi da su tela njenih roditelja poslata kući bez nekih organa.

Džon (69) i njegova žena Suzan (63) umrli su u avgustu u hotelu na Crvenom moru u Hurgadi. Egipatske vlasti su navele da je par umro od ešerihije koli u hotelu "Zajgenberger akva medžik".

Obdukcija u Velikoj Britaniji viđena je kao "nedovoljna" i prošlog meseca je pokrenut istražni postupak. Ćerka Keli Ormerod (40) kritikovala je odlaganje testiranja u Velikoj Britaniji i navela da njenim roditeljima "nedostaju delovi tela".

Ćerka Keli
Ćerka Kelifoto: Youtube/Printscreen

"Mislim da mojim roditeljima nedostaju delovi tela, ali ne dobijam odgovore", izjavila je.

"Navedena sam da verujem da određeni organi nedostaju. Osećam da se to zataškava", dodala je ona.

Kuperovi iz Lankašira bili su na odmoru, koji je organizovala agencija "Tomas Kuk", kada su umrli.

Njihova zajednička sahrana održana je u septembru. Ćerka je ranije rekla da "nema poverenja" u egipatske vlasti.

U medijima je objavljen slučaj još jednog Britanca, Dejvida Hamšira, kome su ukradeni bubrezi i srce, pre nego što mu je telo vraćeno u Veliku Britaniju. On je umro u 62-oj godini, pošto se u bazenu igrao sa unucima u istoj regiji u Crvenom moru.

Britanski islednik je naredio drugu obdukciju koja je ustanovila da pomenuti organi nedostaju. Posle petočasovnih intervjua, porodica je navela da je autopsija izvršena protiv njihove volje. Portparolka Ministarstva spoljnih poslova tvrdi da pomaže porodici Kuper.

Izvor iz egipatske ambasade navodi da je "logično" da su vlasti uklonile organe, kako bi ih testirali.

Kurir.rs/The Sun Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track