U PRVOM HOTELU POD VODOM NA SVETU MOŽETE DA SPAVATE NA 5 METARA DUBINE: Ali, ako niste dobili OGROMNO bogatstvo na lutriji, ni ne pomišljajte! (VIDEO)
Foto: Profimedia

luksuz retkima dostupan

U PRVOM HOTELU POD VODOM NA SVETU MOŽETE DA SPAVATE NA 5 METARA DUBINE: Ali, ako niste dobili OGROMNO bogatstvo na lutriji, ni ne pomišljajte! (VIDEO)

Planeta -

Sva lepota podvodnog sveta deo je nesvakidašnjeg ambijenta prvog podvodnog hotela na svetu koji je otvoren na Maldivima.

Ovde izraz "spavajte sa ribama" znači potpuno suprotno od onog što smo viđali u mafijaškim filmovima.

Dvospratna vila smeštena je na oko 5 metara dubine u Indijskom okeanu i dokazuje da ne postoji luksuz veći od onog koji priroda može da osmisli.

foto: Profimedia

Hotel nosi ime "Muraka", što na lokalnom jeziku znači "koral". Pored klasičnog hotelskog sadržaja od tuš kabina, privatne teretane, beskonačnog bazena i kade sa pogledom u morske dubine, najveća atrakcije je naravno spavaća soba u kojoj vam je krevet bukvalno okružen okeanom.

Gornji sprat hotela se nalazi iznad površine vode, za one koji više vole da se sunčaju i opuštaju na svežem morskom povetarcu. Noćenje u sobi u kojoj vam pogled na okeanski život menja televizor nije nimalo jeftino.

Ovo zadovoljstvo košta 50.000 dolara, ali ni tu nije kraj priče. U ovom hotelu nij emoguće iznajmiti sobi na jednu noć. Za ovo mortate izdvojiti 200.000 dolara koliko košta čitav paket koji uključuje 4 noćenja, ličnog kuvara i korišćenje privatnog čamca.

Inače, ovaj hotel nije prvi podvodni objekat u odmaralištu. Tu se već nalazi restoran pod vodom koji ima 5 zvezdica. Odmaralište "Konrad" sadrži i nekoliko plutajućih vila, a "Muraka" je mostom povezana sa ostatkom odmarališta.

Tokom izgradnje hotela pažljivo su se nadzirali svi procesi kako bi sve bilo u skladu sa očuvanjem prirodne okoline. Svi delovi su napravljeni u Singapuru, na kopnu, a potom su prenosili na Maldive posebnim brodom.

Kad se hotel "potopio" u vodu, prikucan je za dno betonskim pilonima koji ju tu da osiguraju stabilnost tokom jakih talasa i plime.

Kurir.rs / CNN

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track