TRAMP POKUŠAO DA KUPI PUTINA: Donald nudio ruskom predsedniku stan vredan 50 miliona dolara u svojoj kuli, a evo šta je očekivao za to! (VIDEO)
Foto: Profimedia

agent FBI OTKRIO

TRAMP POKUŠAO DA KUPI PUTINA: Donald nudio ruskom predsedniku stan vredan 50 miliona dolara u svojoj kuli, a evo šta je očekivao za to! (VIDEO)

Planeta -

Predsednik Amerike je ruskom lideru želeo da pokloni penthaus u svojoj kuli koju je nameravao da izgradi u centru Moskve

Odnosi između američkog predsednika Donalda Trampa i njegovog ruskog kolege Vladimira Putina dominiraju na samitu Grupe 20 najrazvijenijih zemalja koji je juče počeo u Argentini.

Uoči početka samita Tramp je neočekivano otkazao već zakazani susret s Putinom, a glavni razlog za to je, kako je objasnio, eskalacija tenzija u odnosima između Rusije i Ukrajine nakon sukoba brodova u Kerčkom moreuzu.

Odnosi lidera dve supersile variraju od Trampovog dolaska na vlast u januaru 2017. jer se šef Bele kuće od početka suočava sa optužbama da je Putinova marioneta. U okviru istraga o odnosu dvojice lidera sada se pojavila tvrdnja da je Tramp hteo da „kupi“ Putina tako što bi mu poklonio stan, penthaus vredan 50 miliona dolara u kuli u Moskvi.

To je otkrio Feliks Sater, agent za nekretnine i nekadašnji mafijaš, doušnik FBI, koji je bio angažovan kao savetnik Trampove organizacije u pregovorima o izgradnji kule u Moskvi. Sater kaže da je ideja o poklanjanju penthausa bila marketinški trik.

"U Rusiji bi se oligarsi tukli da kupe stan i žive u istoj zgradi kao i predsednik Putin", rekao je Sater.

Ćerka uključena u projekat

SPA-CENTAR IVANKA TRAMP

U iskazu koji je Majkl Koen, Trampov advokat dao pod zakletvom navodi se da je on s Trampom u tri navrata diskutovao o izgradnji kule u Moskvi. U okviru kule je trebalo da bude izgrađen i spa-centar koji bi nosio ime po Ivanki Tramp. Pregovori o izgradnji trajali su sve do juna 2016, kada se predsednikov sin Donald Tramp Džunior sastao na Menhetnu sa advokatom iz Rusije.

Plan nije realizovan. Sam predsednik je poručio da su planovi o izgradnji kule u Moskvi sastavni deo istraživanja novih mogućnosti.

"Legitimno sam vodio svoj biznis tokom kampanje. Postojala je šansa da ne pobedim na izborima i da se to dogodilo, vratio bih se biznisu, zbog čega onda da propustim priliku", rekao je Tramp.

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da Moskva veruje da je pravi razlog otkazivanja sastanka unutrašnja politička situacija u SAD, a da se „Moskva već dugo zalaže za izlazak iz ćorsokaka“.

Šef Komiteta za spoljne poslove Saveta Federacije Rusije Konstantin Kosačov rekao je da se problemi moraju rešavati u neposrednim susretima.

Kurir / Aleksandar Petrović

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja