RUSKI BEZBEDNJAK OTKRIVA: Evo šta se krije iza novih optužbi američkih obaveštajaca da Rusija ima kosmičko oružje!
Foto: printscreen

zamazivanje očiju

RUSKI BEZBEDNJAK OTKRIVA: Evo šta se krije iza novih optužbi američkih obaveštajaca da Rusija ima kosmičko oružje!

Planeta -

Navodi nacionalne obaveštajne službe SAD da Rusija i Kina navodno rade na protivsatelitskom oružju – element su informacionog rata, izjavio je šef Komiteta Saveta federacije za odbranu i bezbednost Viktor Bondarjov.

„SAD neprestano objavljuje nove optužbe račun Rusije. Sada je njihova obaveštajna služba ’razotkrila‘ planove Rusije za stvaranje oružja koje će obarati američke satelite, staviti pod znak pitanja kosmičke snage SAD i koje će biti u suprotnosti sa našim stavom o neširenju oružja u svemiru.

Na takav način, oni žele opet da pomere fokus sa svojih realnih kršenja na naše imaginarne i time podignu protiv nas trećinu država sveta. Mi treba da se suprotstavimo tom informacionom ratu“, izjavio je Bondarjov novinarima.

On je dodao da Rusija „nikad nijednim svojim planom ni akcijom nije prekršila obaveze koje je preuzela u okviru međunarodnih sporazuma i dogovora“.

„Čitava domaća vojna industrija radi u strogom skladu sa tim sporazumima i normama nacionalnog i međunarodnog prava“, rekao je Bondarjov.

Direktor nacionalne obaveštajne službe SAD Den Kouts saopštio je juče da Kina i Rusija žele da prošire svoje mogućnosti u svemiru, između ostalog radeći na protivsatelitskom oružju.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track