Najnovije vesti

ŠEF RUSKE DELEGACIJE ZBOG KOG SU IZBILI PROTESTI U TBILISIJU: U fotelju predsednika skupštine smestili su me Gruzijci!
Foto: Printscreen YouTube/Россия 1

OBJAŠNJENJE

ŠEF RUSKE DELEGACIJE ZBOG KOG SU IZBILI PROTESTI U TBILISIJU: U fotelju predsednika skupštine smestili su me Gruzijci!

Planeta

Šef ruske delegacije Sergej Gavrilov, koji je učestvovao u jučerašnjoj Generalnoj sednici Međuparlamentarne skupštine pravoslavlja, tokom koje je izbio incident ispred parlamenta u Tbilisiju, izjavio je da ga je u predsedničku fotelju, zbog čega je i nastao incident, smestila gruzijska strana.

Kako je objasnio, to je čin u skladu sa protokolom održavanja takvih događaja.

On je podsetio da se nije prvi put našao u takvoj situaciji, da je već sedeo u tim foteljama i u drugim zemljama, ali da to nije nikada izazvalo nikakav incident. Gavrilov je rekao i da su mu radikali pretili i da su ga čak i udarili.

Takođe je rekao i da se trenutno u Gruziji dešava pokušaj preuzimanja vlasti od strane radikala, koje koordinišu sile van teritorije zemlje.

Šef ruske delegacije je naveo i da je laž to što su pojedini mediji pisali da je, navodno, učestvovao u borbenim dejstvima u Abhaziji, ili u bilo kojoj drugoj zemlji.

"Još jednom ponavljam - nikada nisam učestvovao u borbenim dejstvima, nikada nisam ni nosio oružje", zaključio je Gavrilov.

Podsetimo, u gruzijskoj prestonici juče je održana Generalna sednica Međuparlamentarne skupštine pravoslavlja, koju je šef ruske delegacije Sergej Gavrilov otvorio sedeći u fotelji predsednika gruzijskog parlamenta, što je izazvalo nezadovoljstvo opozicionih poslanika iz Jedinstvenog nacionalnog pokreta i poslanika Evropske Gruzije. Tako je počeo haos u Tbilisiju.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...