BRAVO ZA PILOTA HEROJA: Eksplodirao mu točak, ali je uspeo bezbedno da spusti avion pun putnika na aerodrom u Tel Avivu! (VIDEO)
Foto: YouTube prtscr / RT

okončana drama u tel avivu

BRAVO ZA PILOTA HEROJA: Eksplodirao mu točak, ali je uspeo bezbedno da spusti avion pun putnika na aerodrom u Tel Avivu! (VIDEO)

Planeta -

Na izraelskom aerodromu Ben Gurion proglašeno je stanje najviše pripravnosti dok se čekalo sletanje aviona sa teško oštećenim trupom, nedostaje mu točak koji je eksplodirao još prilikom poletanja u Nemačkoj..

"Boing 737" bugarskog prevoznika Electra Air sa 152 putnika uspeo je da sleti na aerodromu na kom se nalazi preko stotinu kola Hitne pomoći, vatrogasci, policija i sve ostale službe. Svi su u stanju pripravnosti. Čeka se iskrcavanje putnika.

Oštećeni avion kružio je po izraelskom vazdušnom prostoru kako bi izgubio što više goriva i bio lakši prilikom slijetanja. Pilot je uspeo da smanji pritisak na točkove tako što je kočio motorom prilikom prinudnog sletanja.

Prema avionu su krenuli izraelski borbeni avioni. Došli su do njega te su javili kako je na avionu oštećen zadnji levi točak. Ovaj model Boegina, 737-400 ima po dve gume sa svake strane te još dve ispod nosa.

Kurir.rs

Foto YT

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja