Najnovije vesti

TRI SESTRE UBILE OCA KOJI IH JE GODINAMA ZLOSTAVLJAO: Ruskog mafijaša izbole najmanje 35 puta, a sada im preti 20 godina robije! Advokat tvrdi da je optužnica bizarna! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

slučAJ koji je podelio rusiju

TRI SESTRE UBILE OCA KOJI IH JE GODINAMA ZLOSTAVLJAO: Ruskog mafijaša izbole najmanje 35 puta, a sada im preti 20 godina robije! Advokat tvrdi da je optužnica bizarna! (VIDEO)

Planeta
12:49h

Ruske tinejdžerke Kristina (19), Angelina (18) i Marija (17) Kačaturijan prošlog jula priznale su ubistvo 57-godišnjeg oca Mihaila, a godinu dana kasnije, slučaj i dalje izaziva velike polemike u Rusiji.

Sudija je proširio pretresna ograničenja za sestre, a smatra se da im preti oko 20 godina robije.

Proteklo vreme provele su u pritvoru, odnosno, kućnom pritvoru.

Podsetimo, sestre su ubile oca jer ih je godinama, kako tvrde, seksualno, fizički i psihički zlostavljao.

foto: Youtube/Printscreen

Zbog kontroverznog zakona koji znatno ublažava kažnjavanje zlostavljača u porodici slučaj je podelio društvo.

Istraga koju je tužilaštvo vodilo završena je ranije ovog meseca, a službena optužnica protiv ćerki je podignuta 14. juna.

Dokument, čija je skraćena verzija objavljena na Fejsbuk stranici Angelininog advokata Alekseja Paršina, navodi da su devojke redovno bile izložene seksualnom zlostavljanju i ponižavanju od strane svog oca.

Kako se navodi, na dan ubistva Mihail Kačaturijan je u više navrata ponižavao svoje ćerke, dok je u jednom trenutku najstariju Kristinu poprskao biber-sprejem u lice, posle čega je izgubila svest.

foto: Youtube/Printscreen

Advokati koji zastupaju sestre Kačaturijan su se obratili šefu ruskog Istražnog komiteta Aleksandru Bastrikinu u pokušaju da poništi optužnicu u korist one koja odražava odbrambeni karakter ženskih akcija.

"Optužnica je, blago rečeno, čudna. Slučaj tužilaštva je pun pretpostavki, izmišljotina i nedoslednosti", napisao je advokat Paršin.

Angelina
Angelinafoto: Youtube/Printscreen

Suđenje su mediji pomno pratili, pa se pokrenula diskusija o pristupu društva porodičnom nasilju nakon uvođenja zakona 2017. kojim se dekriminalizuje većina oblika nasilja.

Oko 350 ljudi se 19. juna okupilo ispred sedišta Istražnog komiteta u Moskvi, čekajući u redu da odbrane sestre.

Kristina
Kristinafoto: Youtube/Printscreen

"Neophodna samoodbrana ne može biti zločin", pisalo je na jednom plakatu.

"Zato što su se spasile, suočavaju se sa 20 godina zatvora. Nema više krivice kod žrtve", pisalo je na drugom.

Prema prvim izveštajima, zločin je krenuo spontano jer je otac napao Kristinu, posle čega je ona zgrabila nož. Ipak, mediji navode da je Kačaturijan spavao kada mu je jedna od devojaka zabola nož u grlo, a zatim su joj se pridružile druge dve i napale ga nožem i čekićem. Broj uboda varira od 36 do 45, a imao je rane po vratu, oko srca i po stomaku.

Marija
Marijafoto: Youtube/Printscreen

Iako je Sud odbacio tvrdnje da su zločin počinile jer nisu više mogle da trpe zlostavljanje, postoje svedočenja komšija i prijatelja koji ipak idu tome u prilog.

Oni tvrde da Kačaturijan ćerkama nije dozvoljavao da izlaze napolje, čak ni u školu, te da se ponašao kao pravi tiranin. Navodno im je pretio pištoljem i redovno ih je tukao, a zabranjivao im je izlaske i druženje sa prijateljima. Čak je i majka devojaka pobegla od njega zbog maltretiranja.

Jedna od ćerki je jednom prilikom morala da pojede pseće dlake sa poda.

"Uvek ih je tukao. Jednom ih je odveo u šumu i pretio da će ih ubiti. Majka je pobegla, a on je ćerkama zabranio svaku komunikaciju s njom. Kačaturijan je bio povezan sa podzemljem, bio je poput mafijaškog bosa", rekla je jedna porodična prijateljica.

Za Kačaturijana se zna da je bio blizak sa kriminalnim podzemljem, a tokom pretresa njegovog stana i "audija Q7" pronađen je arsenal oružja i dva kilograma heroina.

Kako se navodi, konzumirao je drogu, a sa svojim ćerkama organizovao je niz skandaloznih aktivnosti. Zna se da nigde nije radio, ali i da je porodica veoma dobro živela.

Kurir.rs/Slobodna Evropa/The Sun Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja