TINEJDŽER POBEDIO U FORTNAJTU: Amerikanac  osvojio tri miliona dolara igrajući video igricu! (VIDEO)
Foto: EPA

NEVEROVATNO

TINEJDŽER POBEDIO U FORTNAJTU: Amerikanac osvojio tri miliona dolara igrajući video igricu! (VIDEO)

Planeta -

Takmičenje je održano na stadionu „Artur Eš“ u Njujorku, mestu gde se igra US open, a Kajl Girsdorf (16) pobedio 99 protivnika

Američki tinejdžer Kajl Girsdorf, zvani Buga, osvojio je rekordnih tri miliona dolara pobedivši na Svetskom prvenstvu u kompjuterskoj igri Fortnajt, održanom ovog vikenda u SAD. To je više nego što je Novak Đoković zaradio trijumfom na Vimbldonu - 2,9 miliona dolara.

To je najveća nagrada u istoriji elektronskog sporta, a ukupan nagradni fond bio je 30 miliona dolara. Kajl iz Pensilvanije, koji ima 16 godina, pobedio je u solo takmičenju na turniru održanom na stadionu „Artur Eš“ u Njujorku, mestu gde se održava US open.

- Ovo je ludo - rekao je mladi igrač posle finala, u kome je osvojio skoro dvostruko više poena od svog najbližeg konkurenta (59 prema 33).

foto: EPA

Fortnajt, najpopularnija video-igra sveta, svoj drugi rođendan slavila je Svetskim prvenstvom. Procenjuje se da tu igru igra oko 250 miliona ljudi. Igra se preko interneta i počinje tako što se 100 ljudi nađe na pustom ostrvu, moraju da pronađu oružje i eliminišu ostale igrače. Znači, svi igraju protiv svih.

Četrdeset miliona igrača pokušalo je da se kvalifikuje u takmičenju vođenom onlajn od 10 nedelja.

Predstavljeno je više od 30 zemalja, a 70 igrača su iz SAD, 14 iz Francuske i 11 iz Velike Britanije.

Britanski tinejdžer Džejden Ešman osvojio je gotovo milion dolara za drugo mesto u takmičenju parova. Jedan argentinski igrač Tijago Lap (13), zvani King, izazvao je senzaciju osvojivši 900.000 dolara, i završio peti.

Kurir.rs/Ekipa Kurira

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track