BILI SU GOLI I BOSI, IZGLEDALI SU KAO MOGLI: Par ostavio decu sa beskućnicima jer su hteli da se MALO ODMORE! Prolaznica zatekla šokantan prizor (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

nedelju dana bili prepušteni sami sebi

BILI SU GOLI I BOSI, IZGLEDALI SU KAO MOGLI: Par ostavio decu sa beskućnicima jer su hteli da se MALO ODMORE! Prolaznica zatekla šokantan prizor (VIDEO)

Planeta -

Mladi par Ukrajinaca, Božena (20) i Vladimir (25) ostavili su svoja dva sina sa beskućnicima jer su se umorili od čuvanja dece.

Andrej (3) i njegov brat Maksim (2) živeli su nedelju dana s beskućnicima u prljavom improvizovanom u Zaporožju i čeprkali po smeću. Bili su goli i prljavi.

Deca spavala na prljavom ćebetu
Deca spavala na prljavom ćebetu foto: Youtube/Printscreen

"Mladi par je došao i pitao da li možemo da pričuvamo decu. Bili su goli i bosi. Roditelji su rekli da idu da kupe namirnice i da će se vratiti za dvadeset minuta, a onda su otišli i više se nisu vratili", rekao je skitnica Sergej (42).

foto: Youtube/Printscreen

Beskućnici su narednih nedelju dana delili ono malo hrane što su imali sa dečacima i pazili na njih, a onda je prolaznica Olena Taševska ugledala mališane i obavestila policiju.

Majka
Majka foto: Youtube/Printscreen

"Užasnula sam se kad sam videla dva mala dečaka kako leže na prljavim ćebadima. Bili su goli i veoma prljavi", kaže ona.

Portparolka policije Dina Kurnjikova kaže da su deca izgledala kao Mogli iz "Knjige o džungli" i da su pila vodu iz Dnjepra.

foto: Youtube/Printscreen

Stalno su bili gladni i hranu su nalazili u kantama za đubre duž obale reke.

Deca su odvedena u bolnicu, gde su im lekari konstatovali prehladu i pothranjenost.

"Dečaci su slabi i jedva hodaju. Znaju kako se zovu i koliko su stari. Ne pitaju za roditelje", kaže pedijatar Taisa Klimenko iz Dečje bolnice.

Kada je policija našla majku i oca, Božena Sinička (2) i Vladimir Zajcev (25) izjavili su da su ostavili decu "zato što su se umorili od čuvanja". Sinička i Zajcev žive od sakupljanja starog gvožđa koje potom prodaju. Protiv njih je pokrenuta krivična istraga zbog neispunjavanja roditeljskih dužnosti i preti im kazna od pet godina zatvora.

Do donošenja presude Andrej i Maksim biće smešteni u sirotištu.

Kurir.rs/Dejli mejl/Stb.ua Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track