TRAMP IZJAVOM ŠOKIRAO ITALIJANSKOG PREVODIOCA: Otkrio od kada su SAD i Italija saveznici, ženin izraz lica zapalio društvene mreže (VIDEO)
Foto: Screenshot

novi gaf

TRAMP IZJAVOM ŠOKIRAO ITALIJANSKOG PREVODIOCA: Otkrio od kada su SAD i Italija saveznici, ženin izraz lica zapalio društvene mreže (VIDEO)

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp je na sastanku sa italijanskim kolegom Serđom Matarelom izjavio da kulturne veze dveju zemalja postoje „još od drevnog Rima“.

„Sjedinjene Američke Države i Italiju vezuju zajedničko kulturno i političko nasleđe koje datira hiljadama godina od vremena drevnog Rima“, izjavio je Tramp, navodi se na nalogu Bele kuće na Tviteru.

Nakon što je izgovorio tu rečenicu, službeni prevodilac koji je sedeo iza Trampa je doslovno zanemeo, a njen izraz lica je odavao potpunu nevericu.

Isto tako, Siriju je opisao kao zemlju sa 'mnogo peska'.

​Korisnici društvenih mreža bili su iznenađeni Trampovim nepoznavanjem istorije.

​„Lekcija iz istorije: drevni Rim nastao je u VIII veku pre nove ere, a pao u V veku nove ere. Sjedinjene Američke Države usvojile su Deklaraciju o nezavisnosti 1776. godine. Nedostaje mi predsednik koji poznaje istoriju“, napisao je jedan od pratilaca predsednika.

​Međutim, bilo je i onih koji Trampove reči smatraju metaforom koja ističe pravnu povezanost drevnih rimskih zakona sa Ustavom SAD.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija Foto: Screenshot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track