Najnovije vesti

AUSTRALIJA GORI, SIDNEJ PREKRIVEN OPASNIM DIMOM: Vatrogasci se bore sa 150 požara! (VIDEO)
Foto: EPA/DAN HIMBRECHTS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

vatrena stihija se ne smiruje

AUSTRALIJA GORI, SIDNEJ PREKRIVEN OPASNIM DIMOM: Vatrogasci se bore sa 150 požara! (VIDEO)

Planeta

Vatrogasci se i danas bore da zaustave skoro 150 požara u državi Novi Južni Vels u Australiji, a Sidnej je ponovo prekriven opasnim dimom čijem širenju doprinose jaki vetrovi.

Od početka izbijanja požara u novembru, poginule su najmanje četiri osobe, uništeno više od 680 domova, a osim u Novom Južnom Velsu, požari i dalje gore u državama Viktorija, Južna Australija i Kvinslend.

Vlasti su, međutim, naročito zabrinute zbog osam požara u okolini Sidneja, gde živi pet miliona ljudi, kaže načelnik vatrogasne službe Novog Južnog Velsa Šejn Fisimons, prenosi Rojters.

"Oni imaju potencijal ili se očekuje da će se proširiti dalje na istok, što nažalost ulazi u naseljena područja, sela, zajednice, izolovana ruralna područja, poljoprivredna imanja u celom regionu", rekao je Fisimons novinarima.

On je objasnio da se nekoliko požara severozapadno od grada spojilo i stvorilo veliki front plamena čije širenje je potpomognuto suvim toplim vetrom.

Zbog zagađenja vazduha, australijske sportske federacije preporučile su klubovima odlaganja mečeva, a sportistima da ne treniraju na otvorenom.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: EPA/DAN HIMBRECHTS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT) 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...