Najnovije vesti

POLICIJA U INDIJI PRESUDILA ČETVORICI SILOVATELJA I UBICA ŽENE: Probali da otmu oružje a onda su upucani (FOTO)

po kratkom postupku

POLICIJA U INDIJI PRESUDILA ČETVORICI SILOVATELJA I UBICA ŽENE: Probali da otmu oružje a onda su upucani (FOTO)

Planeta

Indijska policija pucala je i ubila četvoricu muškaraca osumnjičenih za silovanje i ubistvo jedne žene na jugu zemlje.

Osumnjičeni, koji nisu formalno optuženi ni za jedno krivično delo, iz pritvora su zbog rekonstrukcije zločina odvedeni na mesto gde se dogodilo silovanje kao i na mesto, pola kilometra dalje, gde je pokopano telo žene.

U jednom trenutku osumnjičeni su pokušali da otmu vatreno oružje od jednog policajca i pobegnu, nakon čega je reagovala policija. U razmeni vatre ubijena su sva četvorica osumnjičenih, a ranjena dva policajca, prenosi AP.

foto: AP/Mahesh Kumar A.

Spaljeno telo 27-godišnje žene pronašao je prošle nedelje jedan prolaznik u Šadnagaru, u državi Telangana. Na tom mestu danas se okupilo oko 300 ljudi koji su izašli da podrže policiju zbog ubistva osumnjičenih. Ubistvo osumnjičenih pozdravila je i porodica ubijene žene, kao i mnogi drugi koji smatraju da je time pravda zadovoljena.

Neki su zagrlili policajce i dizali ih u vazduh uz povike "živela policija", dok su im neki davali cveće, prenosi Rojters.

Brojni slučajevi silovanja žena, pa i devojčica, u Indiji su izazivali veliki revolt širom zemlje, naročito imajući u vidu čest izostanak sudskog epiloga i kažnjavanja počinilaca.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: AP/Mahesh Kumar A.)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...