TEHERAN PRETI OSVETOM ZBOG UBISTVA SULEJMANIJA: SAD snose odgovornost za sve posledice svog avanturizma! (VIDEO)
Foto: Profimedia

OŠTAR ODGOVOR

TEHERAN PRETI OSVETOM ZBOG UBISTVA SULEJMANIJA: SAD snose odgovornost za sve posledice svog avanturizma! (VIDEO)

Planeta -

Iranski zvaničnici osudili su ubistvo generala Revolucionarne garde tokom napada na aerodrom u blizini Iraka i zapretili osvetom Sjedinjenim Državama.

Iran će ostati odlučan u nameri da se odupre Sjedinjenim Državama, rekao je danas iranski predsednik Hasan Rohani, kao odgovor na ubistvo šefa Kudsovih snaga Kasima Sulejmanija, javila je iranska državna televizija.

"Sulejmanijevo mučeništvo će učiniti Iran odlučnijim da se odupre američkom ekspanzionizmu i odbrani naših islamskih vrednosti. Bez sumnje, Iran i druge zemlje koje traže slobodu u regionu će se osvetiti", rekao je Rohani, prenosi Rojters Ministar spoljnih poslova Irana Dzavad Zarif osudio je ubistvo generala Kasema Sulejmanija, nazvavši ga američkim aktom međunarodnog terorizma, a ajatolah Ali Hamnei je zapretio osvetom.

"Američki akt međunarodnog terorizma, ciljanje i atentat na generala Sulejmanija izuzetno je opasna i bezumna eskalacija. SAD snose odgovornost za sve posledice svog avanturizma", napisao je Zarif na svom Tviter nalogu, opisujući komandanta kao "najefikasniju silu u borbi protiv" Islamske države, Al Nusre i Al Kaide, prenosi TAS S.

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei proglasio je trodnevnu nacionalnu žalost zbog ubistva komandanta elitne jedinice Iranske revolucionarne garde.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track