OVAKO JE TRAMP PLJUVAO OBAMU ZBOG IRANA: Zaratiće sa njima jer ne zna da pregovara! A ONDA NAREDIO UBISTVO GENERALA
Foto: Profimedia

zaoštravanje sukoba

OVAKO JE TRAMP PLJUVAO OBAMU ZBOG IRANA: Zaratiće sa njima jer ne zna da pregovara! A ONDA NAREDIO UBISTVO GENERALA

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp pre nekoliko godina kritikovao je svog prethodnika Baraka Obamu da će započeti rat sa Iranom jer "nema sposobnosti da pregovara".

U videu koji kruži internetom vidi se kako Tramp priča o mogućem sukobu.

"Naš predsednik započeće rat sa Iranom jer apsolutno nema sposobnosti da pregovara. On je slab i neefikasan. Imamo problem u Beloj kući, tako da verujem da će napasti Iran u nekom trenutku pre izbora, jer misli da je to jedini način kako bi bio izabran. Nije li to patetično?"

Inače, američka vojska ubila je pre dva dana lidera Kuds snaga iranske Revolucinarne garde Kasima Sulejmanija u Bagdadu.

Teheran je obećao osvetu svog generala, koji je bio jedna od najmoćnijih figura u toj zemlji.

Inače, Tramp je nakon toga zapretio da su na meti SAD 52 iranska cilja koja će biti gađana ukoliko Iran napadne Amerikance ili neki bilo koju američku imovinu kao odgovor na vazdušni udar u kojem je poginuo iranski komandant Kasim Sulejmani u Iraku.

"Ovo je upozorenje Iranu ukoliko napadne Amerikance ili američku imovinu da smo naciljali 52 iranska položaja od kojih su neki "visokog nivoa i veoma važni za Iran i iransku kulturu" i te mete ćemo udariti veoma brzo i veoma snažno. SAD ne želi više pretnji!", napisao je američki predsednik.

On je ocenio da je Amerika oslobodila svet jednog terorističkog vođe.

"On (Sulejmani) je već napadao našu ambasadu i pripremao se za nove napade na drugim lokacijama. Iran već godinama nije ništa drugo nego problem", napisao je Tramp na svom Tviteru.

(Kurir.rs/Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track